logo


Αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας η προγραμματισμένη για την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σταμάτας, η οποία θα επαναληφθεί την ερχόμενη Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στις 6 το βράδυ στο κοινοτικό κατάστημα της περιοχής.

Παρόλη την ελάχιστη προσέλευση, πάντως, των συνεταιριστών, δεν έλειψαν οι αντιπαραθέσεις ανάμεσα στην Αντιδήμαρχο Α. Πέππα, κόρη συνεταιριστή, και τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού Γ. Κόκκαλη, συνεχίζοντας την κόντρα που έχει ξεσπάσει εδώ και κοντά δυο χρόνια ανάμεσα στο Δήμο και το Συνεταιρισμό. Υπενθυμίζεται πως αφορμή για την αντιπαράθεση, η οποία έχει φτάσει στα Δικαστήρια, αποτελεί η χρήση του οικίσκου που σήμερα στεγάζει τον εξοπλισμό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, με την κυριότητα όμως να ανήκει στο Συνεταιρισμό.

Κι αν αφορμή είναι η διεκδίκηση του κτηρίου, αιτία φαίνεται πως είναι η εξολοκλήρου αμφισβήτηση εκ μέρους του Δήμου των διαδικασιών που έχουν οδηγήσει στην εκλογή Προεδρείου του Συνεταιρισμού τον περασμένο Απρίλιο, συνεπώς και στη νομιμότητα αυτού του Προεδρείου. Στο πλαίσιο αυτό ερμηνεύεται και η κλιμάκωση της αντίδρασης με την παραπομπή της υπόθεσης στο Ειρηνοδικείο, που θα κληθεί σε λίγες ημέρες, στις 2 Φεβρουαρίου, να εξετάσει την υπόθεση μετά από την άσκηση τριτανακοπής που υπέβαλε ο Δήμος Διονύσου. Για το ίδιο θέμα 5 πολίτες, μέλη του Συνεταιρισμού, έχουν υποβάλει αίτηση ακύρωσης που θα συζητηθεί στις 27 Φεβρουαρίου.

Η σχετική ανακοίνωση του Συνεταιρισμού για τον εκ νέου προγραμματισμό της Γενικής Συνέλευσης έχει ως εξής:

«Η προγραμματισμένη για την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σταμάτας αναβάλλεται λόγω έλλειψης απαρτίας.
Η επανάληψη της Γενικής Συνέλευσης, στην οποία θα συζητηθούν η τροποποίηση του υπάρχοντος καταστατικού και η εναρμόνισή του με τον νέο Ν. 4384/2016, καθώς και η διεξαγωγή αρχαιρεσιών για τη συμπλήρωση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και η εκλογή Εποπτικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στις 6 μ.μ. στο κτίριο της Δημοτικής Κοινότητας Σταμάτας.
Υποψηφιότητες υποβάλλονται μέχρι τις 10.1.2017 στον κ. Κόκκαλη τηλ. 6945883449
Όποιο μέλος επιθυμεί να λάβει γνώση του τροποποιημένου καταστατικού πριν τη Γενική Συνέλευση να επικοινωνήσει με το email agrostamatas@gmail.com  για να του αποσταλεί ηλεκτρονικά.
Θέλουμε επίσης να επισημάνουμε ότι λόγω της σοβαρότητας του πρώτου θέματος χρειάζεται αυξημένη απαρτία για τη λήψη απόφασης.

Η παρουσία όλων σας είναι απαραίτητη καθώς υπάρχει προθεσμία μέχρι τον Απρίλιο του 2017 για την τροποποίηση του καταστατικού μας και την εναρμόνιση αυτού με το νέο νόμο.
Οι παλαιοί συνεταιριστές που έχουν τακτοποιήσει την εφάπαξ εισφορά τους δεν έχουν καμία οικονομική υποχρέωση ενώ όσοι έχουν εκκρεμότητες θα πρέπει να τις τακτοποιήσουν πριν την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης. Οι νέοι συνεταιριστές έχουν την υποχρέωση μέσα στο έτος να εξοφλήσουν την εφάπαξ εισφορά τους.
Για την εγγραφή νέων μελών και τη μεταφορά της συνεταιριστικής μερίδας θανόντος μέλους στους κληρονόμους χρειάζεται η συμπλήρωση της ανάλογης αίτησης, η οποία θα υπάρχει στην Γενική Συνέλευση για όσους επιθυμούν να τη συμπληρώσουν.
Το ΔΣ του Αγροτικού Συνεταιρισμού
«

Εντωμεταξύ δημοσιεύθηκε στο facebook και ο Απολογισμός Δράσης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σταμάτας:

Η τριμελής επιτροπή που προϋπήρχε της Διοικούσας Επιτροπής και η Διοικούσα Επιτροπή με την ανάληψη των καθηκόντων της προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες:
1. προς το Κτηματολόγιο καταθέτοντας ένσταση, όπου αναγνωρίζεται επίσημα η απόλυτη κυριότητα του Αγροτικού Συνεταιρισμού στο κτίριο επί της οδού Μαραθώνος 15 (πρώην 10).
2. προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την νομιμοποίηση του κτιρίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού επί της οδού Μαραθώνος 15 (πρώην 10).
3. προς τη ΔΕΗ για την ηλεκτροδότηση του κτιρίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού
4. προς τον ΟΤΕ για την τηλεφωνική σύνδεση του κτιρίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού
5. προς την Εφορία ώστε να τακτοποιηθούν οι φορολογικές εκκρεμότητες
6. στην σύνταξη της τροποποίησης του καταστατικού εναρμονισμένου με τον νόμο 4015/2011.
7. προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να γίνει καταγραφή στο Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών του Υπουργείου
8. προσφυγή προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής κατά της 191/2016 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου όπου λήφθηκε απόφαση για την ανάθεση σε δικηγόρο (εξωτερικό συνεργάτη) της υπόθεσης χρήσης του χώρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σταμάτας.
9. παράσταση στη Περιφέρεια Αττικής όσο αφορά την Τριμελή Επιτροπή Παραγωγών Λαικών Αγορών του Δήμου Διονύσου
10. στην εγγραφή νέων μελών
11. στην σύνταξη του προγράμματος δράσης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σταμάτας

Εκκρεμούν:
1. Η αίτηση για ακύρωση της από 26.04.2016 απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Αγροτικού Συνεταιρισμού, με την επωνυμία “Αγροτικός Συνεταιρισμός Σταμάτας” των 1.Γεωργίου Πέππα του Αναστασίου, 2.Χαρίκλειας Χρυσικάκη του Φωτίου, 3. Φωτεινής Πέππα του Πέτρου, 4. Βασιλείου Κριεμάδη του Σπύρου και 5.Θεόδωρου Πέππα του Χρήστου, η οποία θα εκδικαστεί στις 27.2.2017 και
2. Η Τριτανακοπή του Δήμου Διονύσου, όπου ζητεί να ακυρωθούν όλες οι εκ του νόμου ενέργειες για την ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σταμάτας ώστε να διατηρήσουν την αποκλειστική χρήση του κτιρίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού, η οποία θα εκδικαστεί στις 2.2.2017.

Η προσπάθεια που καταβάλαμε ήταν επίπονη και δύσκολη αλλά είμαστε βέβαιοι ότι το αποτέλεσμα θα βοηθήσει τους συνεταιριστές και θα αναδείξει τον αγροτικό χαρακτήρα του Δήμου μας. Σε αυτή την προσπάθειά μας αντί να βρούμε την καλύτερη ανταπόκριση της διοικούσας αρχής του Δήμου μας, βρήκαμε προσκόμματα σε κάθε βήμα μας, αρχής γινομένης με την αυθαίρετη χρήση του οικήματος του Συνεταιρισμού από το Δήμο. Χρησιμοποιούμε τον όρο ‘αυθαίρετη’ καθώς δεν ρωτηθήκαμε, όπως όφειλαν να κάνουν. Επιπλέον δεν έχουμε ούτε τα κλειδιά του οικήματος. Την ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση της αγροτικής παραγωγής στο Δήμο μας επιθυμούμε να ενισχύσουμε και ως προς αυτό χρειάζεται η βοήθεια όλων μας. Δεν περισσεύει κανείς.