logo


Ερωτηματικά από τους πολίτες και αντιδράσεις και εντός της δημοτικής ομάδας συνεχίζει να προκαλεί η απόφαση να βραβευθούν φέτος, στις 7 Ιανουαρίου, στο Χίλτον- αντί σε κάποιο από τα Πολιτιστικά Κέντρα της πόλης- οι επιτυχόντες μαθητές του Δήμου Διονύσου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, παρόλες τις διευκρινίσεις που επιχείρησαν να δώσουν με αναρτήσεις τους στο facebook τόσο ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Β. Κοκμοτός όσο και η δημοτική σύμβουλος Α. Στασινοπούλου.

Τα ερωτηματικά και οι αντιδράσεις δεν περιορίζονται μονάχα στην απόφαση να γίνει η βράβευση σε υπερτοπικό, και μάλιστα κεντρικό των Αθηνών, σημείο, αλλά και στο σκεπτικό που τη συνόδευε, όπως τουλάχιστον παρουσιάστηκε στην ανάρτηση του κ. Κοκμοτού:

Ανεπαρκείς κρίθηκαν οι χώροι των Πολιτιστικών Κέντρων, επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος, για τη βράβευση των 497 μαθητών που πέτυχαν στις εισαγωγικές εξετάσεις- όταν η χωρητικότητα της αίθουσας Εσπερίδες, όπου και πραγματοποιήθηκε η βράβευση, είναι, σύμφωνα με το site του ξενοδοχείου, 300 ατόμων για θεατρική διάταξη καθισμάτων. Που σημαίνει πως όχι τις Εσπερίδες, αλλά την Τερψιχόρη με τη χωρητικότητα των 1300 ατόμων, θα έπρεπε να εξασφαλίσει με χορηγία ο Δήμος, προσβλέποντας στην προσέλευση όλων των επιτυχόντων και των οικογενειών τους- αν δεν ήθελε όρθιους γονείς και μαθητές καθισμένους στο πάτωμα, όπως συνέβη στην προχτεσινή βράβευση.

Οι οποίοι επιτυχόντες, μόνο κατά το ήμισυ περίπου προέρχονταν από τα δημόσια σχολεία του Διονύσου, με τους υπόλοιπους να είναι μαθητές από τα Αρσάκεια και την Ώθηση, δυο υπερτοπικά σχολεία των οποίων οι μαθητές προέρχονται από όλη την Αττική. Γιατί φέτος- σε αντίθεση με την περυσινή απόφαση- ο Δήμος επέλεξε να βραβεύσει τους πάντες, ήταν δεν ήταν δημότες του. Αυτοί αποτέλεσαν τελικώς και τον όγκο των βραβευθέντων- οι οποίοι μάλιστα αποχώρησαν αμέσως μετά από τη βράβευσή τους- μια που η προσέλευση των μαθητών από τα δημόσια σχολεία του Διονύσου ήταν κατά περίπτωση απογοητευτική, ενώ πολλά παιδιά- όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια- δεν είχαν καν ενημερωθεί. Έτσι εξηγείται και γιατί από τα 5 πούλμαν που προσφέρθηκαν από χορηγό για τη μετακίνηση από και προς τον Άγ. Στέφανο όχι μόνο των ενδιφερομένων αλλά και “όποιου δημότη θα ήθελε να συμετέχει στην εορταστική αυτή εκδήλωση”, μόνο το ένα τελικώς χρησιμοποιήθηκε.

Ουδείς επιπλέον φάνηκε να λαμβάνει υπόψη του τον όγκο των μετακινήσεων όσων μαθητών και γονιών δεν κατοικούν στο Διόνυσο, άρα δεν μπορούσαν εκ των πραγμάτων να κάνουν χρήση τής δωρεάν μετακίνησης και χρησιμοποίησαν δικά τους μεταφορικά μέσα, επιβαρύνοντας τον σαββατιάτικο κυκλοφοριακό φόρτο του κέντρου.