logo


Σε σοβαρές καταγγελίες για αδιαφάνεια και ανάπτυξη πρόσφορου εδάφους για παρανομίες προχώρησε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (20/12) ο τέως Πρόεδρός του Σπ. Γιαννουλάτος, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της Επιτροπής για τη συντήρηση οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου.
Με αυτή του την ιδιότητα ο κ. Γιαννουλάτος στην τοποθέτησή του περιέγραψε πώς διεκπεραιώνεται σήμερα η συγκεκριμένη υπηρεσία, τονίζοντας πως ούτε έλεγχος υπάρχει ούτε βιβλία που να καταγράφουν την παραλαβή ή τη συντήρηση και επισκευή του εξοπλισμού, ενώ επί 16 χρόνια δεν έχει εκδοθεί ούτε μια απόφαση ώστε η διαδικασία να γίνεται ηλεκτρονικά: “Σε κάθε στάδιο αυτής της διαδικασίας δημιουργούνται ερωτηματικά, ενώ η απουσία ελέγχου στοιχίζει χιλιάδες ευρώ. Για άλλα περιστατικά μπαίνει το όχημα για επισκευή και άλλα βεβαιώνονται στο τέλος. Η έλλειψη προσωπικού δεν μπορεί να είναι άλλοθι”, τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος, που επιπλέον υπογράμμισε την επιπολαιότητα της Επιτροπής αλλά και την προχειρότητα των συνεργείων, που οδηγούν “σε πρόσφορο έδαφος για παρανομίες”.

Στις παραπάνω καταγγελίες από το στέλεχος της Διοίκησής του, τις οποίες πάντως χαρακτήρισε “εποικοδομητική παρέμβαση”, απάντησε ο Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης τονίζοντας ότι από το 2017 θα ξεκινήσει η τήρηση χειρόγραφων βιβλίων για να μην τίθενται εν αμφιβόλω οι όποιες ενέργειες. Ενώ οξύτερη στην απάντησή της ήταν η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Α. Πέππα, που υπογράμμισε πως και έλεγχος και σύστημα υπάρχει, ενώ τα πάντα περνούν από κόσκινο: “Η αδιαφάνεια είναι σκληρή λέξη. Εδώ διαχειριζόμαστε δημοτικό χρήμα που είναι ιερό”, προσέθεσε η κ. Πέππα.