logo


Με μειοδοτική, φανερή και προφορική δημοπρασία θα αναζητηθεί το ακίνητο μέσα στις Βιομηχανικές Ζώνες του Δήμου Διονύσου, ώστε να δημιουργηθεί το κεντρικό Πράσινο Σημείο, μετά και από τη σχετική πρόσφατη (14/12) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με τους όρους της διακήρυξης, όπως δημοσιεύθηκαν σήμερα Παρασκευή 23/12 στην ιστοσελίδα του Δήμου:

“Το ζητούμενο ακίνητο πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει το Τοπικό Σχέδιο ∆ιαχείρισης Αποβλήτων ∆ήμου ∆ιονύσου και κατά προτίμηση να βρίσκεται εντός της ΒΙΠΕ ∆ήμου ∆ιονύσου και να πληροί αθροιστικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
1. Να έχει έκταση τουλάχιστον τεσσάρων (4) στρεμμάτων να είναι ενιαίο, ή αν πρόκειται για όμορα ακίνητα ενός ή περισσότερων διαφορετικών ιδιοκτητών, αυτά να αποτελούν ενιαία έκταση τουλάχιστον τεσσάρων (4) στρεμμάτων.
2. Να έχει (κατά προτίμηση) απαλλαγή από Πρότυπες Περιβαλλοντικές ∆εσμεύσεις για τη δημιουργία «ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ».
3. Να έχει πρόσωπο κατά προτεραιότητα σε ελεύθερη-ταχεία λεωφόρο ή σε παράδρομο ελεύθερης-ταχείας λεωφόρου ή πρωτεύουσα αρτηρία ή, εφ’ όσον δεν βρεθεί τέτοιος χώρος, εναλλακτικά σε δευτερεύουσα αρτηρία ώστε να είναι προσβάσιμος τόσο στα οχήματα του ∆ήμου, όσο και στους ∆ημότες μας με πρόβλεψη χώρων προσωρινής στάθμευσης εντός του χώρου του ΠΣ”.

Η διάρκεια μίσθωσης ορίζεται στα 12 χρόνια με δυνατότητα παράτασης από το ∆ήμο για επιπλέον οκτώ έτη. “Μετά την εξαετία (της αρχικής περιόδου) το μίσθωμα δύναται να αναπροσαρμοστεί σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Ο ∆ήμος ∆ιονύσου θα μπορεί να εγκαταλείψει αζημίως το μίσθιο πριν λήξει η μίσθωση εφόσον αποκτήσει δικό του ακίνητο που θα μπορεί να καλύψει την ανάγκη που εκπληρώνει το μίσθιο, με έγγραφη προειδοποίηση 2 μήνες πριν (την λήξη) στον εκμισθωτή”.

Υπενθυμίζεται πως το Πράσινο Σημείο αποτελεί χώρο υποδοχής κηπαίων και ανακυκλώσιμων υλικών και αρχικώς είχε προσδιοριστεί εντός της Βιομηχανικής Ζώνης του Κρυονερίου. Μετά όμως από διαμαρτυρίες εκ μέρους των παρατάξεων της μειοψηφίας στη σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου παρέστη και έδωσε διευκρινίσεις η Σ. Ευστρατίου, ειδική σύμβουλος του Δημάρχου, αποφασίστηκε η αναζήτηση και χωροθέτησή του σε μια από τις τρεις ΒΙΠΕ της πόλης- Κρυονερίου, Αγ. Στεφάνου και Άνοιξης.