logo


Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μετά από πολύμηνη καθυστέρηση, η απόφαση για την κατάργηση του Νομικού Προσώπου Νεολαίας, Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου Διονύσου Ο ΘΕΣΠΙΣ.

Η απόφαση, περιλαμβάνεται στο ΦΕΚ B 4014/2016 με ημερομηνία 15 Δεκεμβρίου 2016, υπογράφεται από τη Διευθύντρια Διοίκησης Αγγελική Βογιατζή και σύμφωνα με όσα ορίζει, από τη δημοσίευση της απόφασης κατάργησης η τυχόν περιουσία του Νομικού Προσώπου περιέρχεται αυτοδικαίως στο Δήμο.

Με τη δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ ολοκληρώνεται η πορεία του ΘΕΣΠΙ, του οποίου η λειτουργία ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια, μετά από την καλλικρατική συνένωση. Αυτή η λειτουργία, διοικητική και οικονομική, αλλά και οι κατά καιρούς Πρόεδροί του- με τη σειρά Χ. Ποτίδης και Ν. Καρυστινός στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή, Α. Στασινοπούλου και Β. Δαρδαμάνης με τη σημερινή Διοίκηση- αμφισβητήθηκαν σε όλα τα δημοτικά όργανα, αλλά και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου, όπου ειδικά τα δυο τελευταία χρόνια είχαν σημειωθεί αρκετές παραιτήσεις, ενώ παρά τις κατά καιρούς προσπάθειες και τις δεσμεύσεις για επανεκκίνηση με νέα δυναμική, η λειτουργία του ΘΕΣΠΙ απαξιωνόταν συνεχώς. Υπενθυμίζεται πως η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατάργηση του ΘΕΣΠΙ το καλοκαίρι του 2015 είχε προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, που προσέφυγαν εναντίον της, και αναταράξεις στη Δημοτική Αρχή, μια που αποτέλεσε την αιτία για να ανεξαρτητοποιηθεί για 6 μήνες ο τότε Αντιπρόεδρός του και δημοτικός σύμβουλος της Διοίκησης Δ. Ράικος.

Με την κατάργηση του Νομικού Προσώπου, όλες οι αντίστοιχες αρμοδιότητες περνούν σε Τμήματα και Διευθύνσεις του Δήμου, με άμεση πλέον την ανάγκη αναμόρφωσης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, την εκπόνηση του οποίου από το Νοέμβριο του 2014 έχει αναλάβει ο Γενικός Γραμματέας Μ. Χρηστάκης.