logo


Στις 12 το μεσημέρι τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, με μοναδικό επίσημο θέμα στην Ημερήσια Διάταξη την Έγκριση σχεδίου μελέτης, εγκατάστασης και λειτουργίας νέας σηματοδοτούμενης φωτεινής διάβασης πεζών επί της Λ.Δροσιάς –Σταμάτας, σε θέση κοντά στο σχολικό συγκρότημα πρώην Καργάκου, όπου στεγάζονται το 3ο Δημοτικό Διονύσου, το ΕΠΑΛ Κρυονερίου και το Δ.ΙΕΚ Αγ. Στεφάνου.

Τη μελέτη, μετά από αίτημα του Δήμου τον Οκτώβριο του 2014, έχει συντάξει η Διεύθυνση Οδικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής και έχει ήδη συζητηθεί και εγκριθεί από τα Τοπικά Συμβούλια Δροσιάς και Σταμάτας.

Εκτός από το παραπάνω θέμα, όμως, στην Επιτροπή Ποιότητας έχει έλθει και επιστολή με υπογραφές κατοίκων της Άνοιξης, και με ημερομηνία αρχών του Νοεμβρίου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη λειτουργία επιχείρησης super market στο Εμπορικό Κέντρο επί των οδών Μαραθώνος και Ροδοδάφνης. Οι 23 κάτοικοι που υπογράφουν την επιστολή διαμαρτυρίας, συνοδεύοντάς την και με φωτογραφίες, επισημαίνουν πως δεν έχει ληφθεί καμιά μέριμνα για την εξασφάλιση της ομαλής κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή, με αποτέλεσμα να οξύνεται το κυκλοφοριακό πρόβλημα που ούτως ή άλλως παρατηρείται στη Μαραθώνος. Επιπλέον ο ανεφοδιασμός του super market γίνεται από την παράπλευρη οδό Ροδοδάφνης, που πλέον είναι μόνιμα κατειλημμένη από φορτηγά, ενώ οι γύρω δρόμοι έχουν μεταβληθεί σε χώρους στάθμευσης της επιχείρησης, μια που το pαrking του Εμπορικού Κέντρου αποδεικνύεται ανεπαρκές. Ενώ υποστηρίζουν πως και το πρόβλημα της καθαριότητας δεν έχει αντιμετωπισθεί, μια που όλα τα απορρίμματα της επιχείρησης εναποτίθενται στον παράπλευρο δρόμο, απειλώντας τη δημόσια υγεία.

Ζητούν τέλος από το Δήμο, έστω και εκ των υστέρων μια που το super market ήδη τότε- τον Οκτώβριο που γράφτηκε η επιστολή- λειτουργούσε, την ουσιαστική εξέταση των όρων λειτουργίας της επιχείρησης, αλλά και τη διακοπή κάθε δραστηριότητάς της στον παράπλευρο δρόμο.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως το εν λόγω θέμα δεν περιλαμβάνεται στην Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης, μια που κρίθηκε πως δεν ανήκει στις αρμοδιότητες της Επιτροπής, οπότε η συζήτησή του θα αποφασισθεί επί τόπου από τα μέλη.