logo


Με την πρώτη να ξεκινά στις 6.30μ.μ. και τη δεύτερη στις 8 το βράδυ, δυο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου. Η πρώτη είναι ειδική και αφορά στην έγκριση Απολογισμού και Ισολογισμού του Δήμου για το 2014, ενώ στη δεύτερη, τακτική, τα δυο πρώτα θέματα αφορούν αφενός στην έγκριση για την ανάθεση σε ιδιωτικό συνεργείο των υπηρεσιών οδοκαθαρισμού της πόλης και αφετέρου στην προμήθεια Υπηρεσιών Καθαριότητας & Περιβάλλοντος Έτους 2016.

Υπενθυμίζεται πως και τα δυο θέματα έχουν ξανασυζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο: Το πρώτο την περασμένη Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, οπότε και η ψήφισή του ήγειρε ερωτηματικά στις παρατάξεις της μειοψηφίας, που- επικαλούμενοι διατάξεις της εισήγησης- υποστήριξαν ότι η πλειοψηφία που απαιτείται είναι η απόλυτη επί του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εν προκειμένω 21 μέλη. Τα ερωτηματικά, στα οποία δεν μπόρεσε εκείνη την ημέρα να δώσει πειστική απάντηση ο παρευρισκόμενος Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μ. Χρηστάκης, υιοθετήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή η οποία το απέσυρε για περαιτέρω διερεύνηση.

Ενώ επανέρχεται η προμήθεια Υπηρεσιών Καθαριότητας & Περιβάλλοντος Έτους 2016, θέμα που είχε συζητηθεί και ψηφισθεί, επίσης με σχετική πλειοψηφία, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Προφανώς διαπιστώθηκε από τις Υπηρεσίες, πως και στην περίπτωση αυτή απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη της δεύτερης, τακτικής, συνεδρίασης έχει ως εξής:
ΘΕΜΑ 1ο: Εκ νέου Έγκριση της ∆ιενέργειας (Αναγκαιότητας) Προμήθειας Παροχής Υπηρεσίας Εργασίας Οδοκαθαρισμού.
ΘΕΜΑ 2ο: Εκ νέου Έγκριση της ∆ιενέργειας (Αναγκαιότητας) Προμήθειας Υπηρεσιών Καθαριότητας & Περιβάλλοντος Έτους 2016.
ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση παροχής υπηρεσιών συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης του εξοπλισμού, του λογισμικού και των εφαρμογών ασύρματου ευρυζωνικού δικτύου του ∆ήμου ∆ιονύσου.
ΘΕΜΑ 4ο: Παραχώρηση τάφων στο Κοιμητήριο Ροδόπολης.