logo


Εσπευσμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα ανάμεσα στο Δήμαρχο Διονύσου Δ. Ζαμάνη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τ. Μπάση και υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε να καθορισθεί η ώρα της σημερινής- συνεχιζόμενης από χθες 13/12- συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η συνάντηση κρίθηκε απαραίτητη μια που η χθεσινή ανακοίνωση για επανάληψη της συνεδρίασης σήμερα στη μία το μεσημέρι έρχεται σε αντίθεση με τα όσα ορίζει ο Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου στο άρθρο 6: “Οι συνεδριάσεις του ∆ημοτικού Συμβουλίου διεξάγονται, εκτός εξαιρέσεων, κατά τις απογευματινές έως βραδινές ώρες (16:00-24:00), με μέγιστη διάρκεια συνεδρίασης έξι (6) ώρες”.

Με τη σύμφωνη γνώμη των επικεφαλής των παρατάξεων, που ειδοποιούνται μέχρι και αυτή τη στιγμή, έγινε δεκτή η “καταστρατήγηση” της παραπάνω διάταξης κατά μια ώρα κι έτσι η συνεδρίαση θα συνεχισθεί στις 3 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα ισχύει η απαρτία που διαπιστώθηκε από τη χθεσινή συνεδρίαση, ενώ για τη λήψη απόφασης, όπως ενημέρωσε την Οδό Διονύσου ο τέως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπ. Γιαννουλάτος, απαιτείται η ελάχιστη πλειοψηφία 11 μελών. Στη συζήτηση, που ελπίζουμε σήμερα να κυλήσει ομαλότερα, αναμένεται να κυριαρχήσουν τα θέματα της υποβολής πρότασης για τη Διαχείριση των Αστικών Αποβλήτων, καθώς και το συναφές θέμα της μίσθωσης οικοπέδου για τη δημιουργία κεντρικού Πράσινου Σημείου στην πόλη, αλλά και η τετράμηνη παράταση για τις Παιδικές Χαρές.