logo


Για πρώτη φορά στη χώρα μας, ολοκληρώνονται κι εγκρίνονται όλοι οι νέοι περιφερειακοί σχεδιασμοί διαχείρισης απορριμμάτων, ενώ από τη νέα χρονιά ξεκινούν οι εντάξεις των έργων, είπε ο αναπληρωτής ΥΠΕΝ Σ. Φάμελλος  μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Φάμελλος πρόσθεσε ότι «η ανακύκλωση και η επαναχρησιμοποίηση έχουν από τους μεγαλύτερους πολλαπλασιαστές θέσεων εργασίας, διότι επανεισάγονται υλικά στη γραμμή παραγωγής και δευτερογενώς τροφοδοτούνται και άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι».

Ο κ. Φάμελλος επανέλαβε ότι οι 16.000 νέες θέσεις εργασίας και τα 2 δις ευρώ επένδυση που αντιστοιχούν στη διαχείριση των δημοτικών απορριμμάτων, είναι ο ελάχιστος αριθμός και αφορούν μόνο στις ήδη προγραμματισμένες επενδύσεις, χωρίς να συνυπολογίζεται ο πολλαπλασιαστής που η κάθε επένδυση θα δώσει στην ευρύτερη οικονομία. Με δεδομένο ότι ολοκληρώνονται οι περιφερειακοί σχεδιασμοί διαχείρισης απορριμμάτων, από την νέα χρονιά ξεκινούν οι εντάξεις των έργων, η χρηματοδότηση των οποίων υπάρχει ήδη εξασφαλισμένη, κατά σχεδόν 1 δις ευρώ στο ΕΣΠΑ.

«Προφανώς, εξετάζουμε και τη μόχλευση ιδιωτικών πόρων, το δανεισμό, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, την ευρωπαϊκή τράπεζα και τους ιδίους πόρους των ΟΤΑ», συμπλήρωσε ο κ. Φάμελλος

πηγή: localit.gr