logo


Μόλις χθες, 12 Δεκεμβρίου, αναρτήθηκαν στο Πρόγραμμα Διαύγεια, και μάλιστα σωρευτικά, όλες οι αποφάσεις της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που αφορούν στη συντήρηση και επισκευή του προαυλίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου και που φέρουν ημερομηνίες Σεπτεμβρίου 2016- και μάλιστα στις αρχές του μήνα!

Το θέμα είναι από τότε γνωστό, ενώ για την αντιμετώπισή του χρειάστηκαν δυο συνεδριάσεις της Σχολικές Επιτροπής: Στο πλαίσιο της εργολαβίας για τις επισκευές στα σχολεία του Δήμου το περασμένο καλοκαίρι, πραγματοποιήθηκαν εργασίες και στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού Διονύσου. Παράλληλα, με πρωτοβουλία του Τ. Μπάση Αντιδημάρχου τότε Περιβάλλοντος, αλλά και του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου Τ. Μπάση, εξασφαλίστηκε δωρεά ύψους 3000 ευρώ από τα Λατομεία, ποσόν που θα πήγαινε στην πληρέστερη κατασκευή του προαυλίου χώρου του σχολείου. Η συνολική δαπάνη για την εργασία αυτή, για την οποία ποτέ δεν προσκομίστηκε μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ανερχόταν σύμφωνα με την εισήγηση της Προέδρου της Επιτροπής Ε. Καγιαλή στα 7.500 ευρώ, με το υπόλοιπο ποσόν να επιβαρύνει τη Σχολική Επιτροπή.

Η πρώτη συνεδρίαση έγινε στην εκπνοή του Αυγούστου, οπότε και έγινε αποδοχή της δωρεάς των Λατομείων, ενώ από την Α. Τόκα, μέλος της Επιτροπής εκ μέρους της μείζονος μειοψηφίας, ζητήθηκαν διευκρινίσεις για την εργασία και το ποσόν που θα πλήρωνε η Σχολική Επιτροπή. Οι απαντήσεις ήταν ελλειπείς και ασαφείς, με αποτέλεσμα, το θέμα να ξανασυζητηθεί σε επόμενη, κατεπείγουσα, συνεδρίαση στις 2 Σεπτεμβρίου:

Τα μέλη μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισαν
ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
την λήψη απόφασης για την επισκευή και συντήρηση του προαυλίου χώρου των 1.780 τμ,
στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Δ.Κ. Διονύσου και έγκριση υπολοίπου ποσού απο την σχολική
Επιτροπή ύψους 4.500 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για την ολοκλήρωση των
εργασιών, μειοψηφούσης της κας Τόκα που ψήφισε λευκό.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 68/2016

Πέντε ημέρες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 7 Σεπτεμβρίου, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής υπογράφει την πρώτη για το 2016 απόφασή της και αναθέτει (σ.σ. χωρίς να μεσολαβήσει οιοσδήποτε διαγωνισμός) στην εταιρεία ΚΑΝΔΡΕΒΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΔΑΠΕΔΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΑ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΞΕΝΙΑΣ 16 ΚΗΦΙΣΙΑ ΑΦΜ:133153362 ΔΟΥ:ΚΗΦΙΣΙΑΣ την επισκευή και συντήρηση του προαυλίου χώρου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Δ.Κ. Διονύσου με δαπάνη ποσού 4.500 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ που θα βαρύνει την Σχολική Επιτροπή .
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 1/2016

Για το ίδιο θέμα η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας έχει ήδη καταθέσει μηνυτήρια αναφορά καταγγέλλοντας κατάτμηση έργου, ενώ στο πλαίσιο της σχετικής ανάκρισης καλούνται για κατάθεση όλα τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής, αλλά και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ευ. Λυρούδιας. Ερωτηματικά επιπλέον προκύπτουν αναφορικά με την εταιρεία στην οποία έγινε η ανάθεση: Η κ. Κανδρέβα διαθέτει επαγγελματική σελίδα στο facebook ως σύμβουλος ψυχικής υγείας και η διεύθυνσή της είναι ίδια με αυτή της εταιρείας Οικοδομικών Υλικών, ενώ φαίνεται πως είναι στενή συγγενής μηχανικού, ειδικευμένου σε έργα οδοποιίας και ασφαλτοστρώσεις, και υποψηφίου δημοτικού συμβούλου της Διοίκησης στον Άγ. Στέφανο.