logo


Δυόμιση χρόνια μετά από τη μελέτη- το 2014- της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου με θέμα την ανακατακευή 7 Παιδικών Χαρών του Δήμου, ο μειοδότης που ανέλαβε την εκτέλεση του έργου και επρόκειτο να το παραδώσει στις 31 Οκτωβρίου του 2016, ζητεί παράταση 4 μηνών, δηλαδή μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2017.

Πρόκειται, πιο συγκεκριμένα, για το έργο κατασκευής και πιστοποίησης 7 Παιδικών Χαρών στην πόλη, μία για κάθε Δημοτική Κοινότητα, και ειδικότερα: Την παιδική χαρά επί των οδών Μακρυγιάννη και Καραολή & ∆ημητρίου στην ∆.Κ. Αγ. Στεφάνου, την παιδική χαρά επί των οδών Μεγ. Αλεξάνδρου και Κανάρη στη ∆.Κ. Άνοιξης, την επί των οδών Αργυρουπόλεως και Αργοναυτών Κομνηνών στην ∆.Κ. ∆ροσιάς, την επί των οδών Εύξεινου Πόντου και 25ης Μαρτίου στη ∆.Κ. Σταμάτας, την επί των οδών Μαινάδων και Κίου στην ∆.Κ. ∆ιονύσου, την επί της πλατείας Μ. Ασίας στη ∆.Κ. Κρυονερίου και την επί των οδών Καραϊσκάκη και Μαραθωνομάχων στην ∆.Κ. Ροδόπολης. Από αυτές, μόνο η Παιδική Χαρά του Αγ. Στεφάνου έχει προχωρήσει και, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μ. Κασαπάκη, πρόκειται σύντομα να ολοκληρωθεί.

Η σχετική μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, που ανέβαζε το κόστος του έργου για τις 7 Παιδικές Χαρές στις 600.000 ευρώ, εκπονήθηκε το 2014. Τον Οκτώβριο του 2015 διενεργήθηκε δημόσιος διαγωνισμός με σφραγισμένες προσφορές στον οποίο αναδείχθηκε προσωρινός μειοδότης η εταιρεία ΜΕΝΤΩΡ Α.Τ.Ε. με μέση έκπτωση 49,79%. Τέσσερις μήνες αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2016, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το αποτέλεσμα του ∆ιαγωνισμού και η εκτέλεση του έργου ανατέθηκε στην εταιρεία ΜΕΝΤΩΡ Α.Τ.Ε. με μέση έκπτωση 49,79% και οικονομικό αντικείμενο 244.619,83 € πλέον Φ.Π.Α. Η εργολαβική σύμβαση υπεγράφη τον περασμένο Μάιο και προέβλεπε προθεσμία ολοκλήρωσης των εργασιών εκατόν ογδόντα (180) ημερολογιακές ημέρες, δηλαδή μέχρι την 31/10/2016.

Επιπλέον, η συνολική δαπάνη του έργου αναπροσαρμόσθηκε στις 303.328,59 € λόγω αλλαγής του ΦΠΑ από 23% σε 24%.

Σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Ευ. Λυρούδια, όπως έρχεται προς συζήτηση στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (13/12), η ∆/νση Τεχνικών Υπηρεσιών ως ∆/νουσα Υπηρεσία του έργου, συμφωνεί με την αίτηση του αναδόχου για χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης εργασιών του έργου κατά τέσσερις (4) μήνες, δηλαδή μέχρι την 28/02/2017, κρίνοντας ότι είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση του έργου και προτείνει η παράταση να δοθεί χωρίς αποκλειστική υπαιτιότητα του αναδόχου.

Υπενθυμίζεται εδώ πως πριν από μερικούς μήνες, τον Ιούλιο του 2016, σχετική συζήτηση στο Τοπικό Συμβούλιο Κρυονερίου είχε ανάψει φωτιές: Ήταν τότε που ο δημοτικός σύμβουλος της Διοίκησης Δ. Ράικος ανακοίνωσε πως η Τεχνική Υπηρεσία ετοιμάζει μελέτη για τις υπόλοιπες 25 Παιδικές Χαρές του Δήμου, συνολικού προϋπολογισμού 380.000 ευρώ- όταν μόνον οι 7 θα στοιχίσουν 300.000 ευρώ!