logo


Με πάνω από ένα χρόνο καθυστέρηση θα αποζημιωθούν με το ποσόν των συνολικώς 44.256 ευρώ όσοι επλήγησαν από την έντονη βροχόπτωση και την πλημμύρα στις 22 Οκτωβρίου 2015 και προσκόμισαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η καθυστέρηση, σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής Εκτίμησης και Υπολογισμού Οικονομικής Ενίσχυσης Πληγέντων από Θεομηνίες, σημειώθηκε γιατί κρίθηκε απαραίτητη η αλληλογραφία και με το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την ορθότερη κατανομή των ποσών. Πάντως «σε οικογένειες των οποίων υπέστη ζημιά η κύρια κατοικία τους θα γίνει επανεξέταση των φακέλων λόγω του ότι οι προηγούμενες αποφάσεις κηρύχθηκαν άκυρες λόγω λάθους».

Πιο συγκεκριμένα, αίτηση για αποζημίωση είχαν υποβάλει 32 πληγέντες, προσκόμισαν όμως πλήρη δικαιολογητικά οι 18 από αυτούς, με τα ποσά να κυμαίνονται ανάλογα με τις ζημιές από 1760 ευρώ η χαμηλότερη αποζημίωση μέχρι 4.225 ευρώ η υψηλότερη, τα οποία θα δοθούν χωρίς οικονομικά κριτήρια για τους δικαιούχους.

Η Επιτροπή, που έχει συσταθεί με απόφαση Δημάρχου από τον Οκτώβριο του 2014, αποτελείται από τους Δ. Ράικο δημοτικό σύμβουλο, Μ. Σπυροπούλου και Μ. Μπακαφούκα υπηρεσιακούς παράγοντες. Το πόρισμά της θα συζητηθεί για έγκριση στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 13 Δεκεμβριου.