logo


Με κάθε επισημότητα και με την παρουσία πλήθους γονιών, αλλά και των τοπικών Αρχών, πραγματοποιήθηκαν χθες Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου τα εγκαίνια του νέου Παιδικού Σταθμού στη Ροδόπολη.

img_7377

Ο Σταθμός,που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 30 παιδάκια, είναι ο έβδομος που λειτουργεί στην πόλη μας και αποτελούσε επί χρόνια αίτημα της τοπικής κοινωνίας και πρώτη προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή, όπως τόνισαν στους χαιρετισμούς τους όλοι οι ομιλητές.

img_7380

img_7395

Ειδικότερα ο Θ. Στάικος, Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ, στην “ομπρέλα” της οποίας ανήκουν οι Παιδικοί Σταθμοί αλλά και τα ΚΑΠΗ, αναφέρθηκε στο ιστορικό κατασκευής του Σταθμού, που βασίστηκε σε μελέτη της προηγούμενης Διοίκησης, και πιο συγκεκριμένα του τέως Αντιδήμαρχου Γ. Κανατσούλη. Αυτή η μελέτη παρουσίαζε πολλές ελλείψεις και κενά, τόνισε ο κ. Στάικος, και χρειάστηκε επίπονη και επίμονη δουλειά από πολλούς ανθρώπους, ώστε να φτάσει ο Σταθμός σήμερα να λειτουργεί πλήρως εξοπλισμένος και άρτια κατασκευασμένος. Πρωτεργάτες στην ολοκλήρωση του έργου, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ, ήταν η Αντιδήμαρχος Στ. Μαγγίνα, οι Διευθυντές των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Γ. Λιούτας και Ευ. Αλεξανδρή, και ο Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης, ιδιαιτέρως σε περιπτώσεις που η παρουσία του ήταν νομικά απαραίτητη.

maggina

Στο προσωπικό του Σταθμού, δασκάλες και βοηθητικούς υπαλλήλους, αναφέρθηκε εν συνεχεία η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και τοπική της Ροδόπολης Στ. Μαγγίνα, που επιπλέον ευχαρίστησε το Δήμαρχο Διονύσου που από την πρώτη στιγμή υποστήριξε την κατασκευή του Σταθμού, καθώς και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ροδόπολης Μ. Κόκκαλη για τη στενή και άψογη συνεργασία τους στην αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων της περιοχής.

zamanis

“Η φροντίδα της οικογένειας είναι στην πρώτη γραμμή της πολιτικής μας” τόνισε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης, που στο χαιρετισμό του απαρίθμησε τα έργα της Δημοτικής Αρχής που στόχο έχουν τη στήριξη των γονιών και των παιδιών της πόλης: Λειτουργία και του Παιδικού Σταθμού στο Κρυονέρι, ενώ μέσα στο 2017 επιδιώκεται να λειτουργήσει και ο Σταθμός δωρεάς Κουκουτσέα στο Διόνυσο, επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου στη Δροσιά, ευρεία συντήρηση των σχολικών υποδομών, αναβάθμιση όλου του δικτύου κοινωνικών δομών για όσους συμπολίτες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, επαναλειτουργία του Γυμναστηρίου σε νέο κτήριο, επαναλειτουργία σύντομα και του Γηροκομείου. “Εγκαινιάζουμε και γιορτάζουμε μαζί με τους γονείς και κυρίως με τα παιδιά έναν άρτιο, υποδειγματικό και ασφαλή χώρο που θα τα οδηγήσει στην κοινωνικοποίηση και στη μάθηση. Συνεχίζουμε τον αγώνα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, με όρεξη για προσφορά, δημιουργία και στόχους. Ιδιαίτερα, τέλος, συγχαρητήρια αξίζουν στον πραγματικό πλούτο του Παιδικού Σταθμού που είναι το εκπαιδευτικό προσωπικό του” υπογράμμισε ο κ. Ζαμάνης.

img_7382 img_7384

img_7388 img_7387

Στα εγκαίνια, που ευλόγησε ο παπα- Μανόλης από τον Ι. Ναό του Προφήτη Ηλία, παρευρέθηκαν ακόμη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τ. Μπάσης, οι Αντιδήμαρχοι Β. Ρηγοπούλου, Β. Κοκμοτός, Α. Πέππα και Π. Τσούκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Διοίκησης Π. Ταουξή, Η. Υφαντής και Δ. Κωστάκης, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Άνοιξης Χ. Πιπέρης και Διονύσου Τ. Μπάσης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Καλαφατέλης με τον Γ. Κανατσούλη, τοπικοί σύμβουλοι, υπάλληλοι του Δήμου, εκπρόσωποι των τοπικών συλλόγων ΤΟ ΡΟΔΟ και Γυναικών Ροδόπολης, και βέβαια πολλοί γονείς και παιδιά που από τον περασμένο Φεβρουάριο φοιτούν στο νέο Παιδικό Σταθμό.

img_7354Οι συντελεστές της κατασκευής του Παιδικού Σταθμού: (από αριστερά) Μ. Κόκκαλης, Δ. Ζαμάνης, Στ. Μαγγίνα, Θ. Στάικος