logo


Με 10 θέματα, ανάμεσά τους το Σχέδιο Προϋπολογισμού και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης του Δήμου για το 2017, θα συνεδριάσει την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου στις 9 το πρωί η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Όσον αφορά στο Σχέδιο του Προϋπολογισμού, ισοσκελισμένου στα 48.273.241,15 ευρώ, τούτο εστάλη στο Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, απ’ όπου επέστρεψε με τις παρακάτω παρατηρήσεις- επισημάνσεις:
– Δεν έχει τηρήσει τις οδηγίες που δόθηκαν με την υπ’αριθμ. 23976/26.07.2016 ΚΥΑ και με τις απαντήσεις του πεδίου «Συχνές Ερωτήσεις για Π/Υ ΟΤΑ 2017», οι οποίες ταυτόχρονα αποτέλεσαν κριτήρια της διενεργούμενης αξιολόγησης.
– Δεν είναι ρεαλιστικό.
– Είναι Ισοσκελισμένο.
Επιπλέον το Παρατηρητήριο έχει τη γνώμη ότι είναι απολύτως αναγκαία η προσαρμογή των εγγραφών του σχεδίου του π/υ σύμφωνα με τα προαναφερθέντα στοιχεία ώστε κατά τον έλεγχο που θα διενεργηθεί από την οικεία Αποκεντρωμένη Διοίκηση να αποφευχθεί η αναπομπή του π/υ στο δημοτικό συμβούλιο κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 266 παρ.7 του ν.3852/10 και να διασφαλιστεί η ολοκλήρωση του ελέγχου του και η επικύρωσή του μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2016. Επισημαίνεται δε ότι αναπροσαρμογές στα έσοδα απαιτούν ανάλογες προσαρμογές στα έξοδα, ώστε να μην καθίσταται ελλειμματικός ο προϋπολογισμός.

Τα παραπάνω ενσωματώθηκαν στο Σχέδιο που μετά από τη συζήτησή του στην Οικονομική Επιτροπή, θα έλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για ψήφιση.

Στο Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης (ΟΠΔ), από την άλλη πλευρά, αποτυπώνεται η εν γένει πορεία των οικονομικών των ΟΤΑ και της επιχειρησιακής τους δράσης, και περιλαμβάνει τη στοχοθεσία του Δήμου και του Νομικού Προσώπου Η ΕΣΤΙΑ (σ.σ. μια που ο ΘΕΣΠΙΣ θεωρείται καταργηθείς). Το ΟΠΔ αποτυπώνει το οικονομικό αποτέλεσμα και τις απλήρωτες υποχρεώσεις, συνοψίζει τα στοιχεία του ετήσιου προϋπολογισμού των ανωτέρω φορέων, την πορεία εκτέλεσης αυτού κατά την διάρκεια του οικονομικού έτους και τις εκτιμήσεις ως προς τα έσοδα και τα έξοδα σε μηνιαία βάση, παρακολουθείται δε και αυτό αππο το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

∆ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για τη συμμετοχή των τεχνικών υπάλληλων της ∆/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών σε τριήμερο σεμινάριο με θέμα ”Ν. 4412/16(ΦΕΚ147Α/8-8-16) ∆ημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών (Προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ)» – Ανάλυση των κυριότερων σημείων του σχετικά με την εκτέλεση των ∆ημοσίων Έργων”.

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
ΘΕΜΑ 2ο: α)Έγκριση του Πρακτικού Νο.2 του Πρόχειρου ∆ιαγωνισμού για την «Συντήρηση και επισκευή αθλητικών εγκαταστάσεων ∆ημοτικής Κοινότητας Σταμάτας ∆ήμου ∆ιονύσου» και β) Κατακύρωση του ∆ιαγωνισμού στην εταιρεία «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ TERRAIN MON ΕΠΕ & ΜΟΣΧΟΒΙΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ» αντί του ποσού των 59.910,60 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α 24%».

∆/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ/ΤΜ. ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ
ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης προϋπολογισμού οικ. έτους 2016.
ΘΕΜΑ 4ο: ∆ιαμόρφωση σχεδίου προϋπολογισμού ∆ήμου ο.ε. 2017 και υποβολή προς ψήφισή του στο ∆ημοτικό Συμβούλιο, έπειτα από τη γνώμη του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.
ΘΕΜΑ 5ο: Σύνταξη Ολοκληρωμένου Πλαισίου ∆ράσης (Ο.Π.∆.) ∆ήμου ∆ιονύσου ο.ε. 2017.
ΘΕΜΑ 6ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής της Χανιώτη Παναγιώτας (3.800,00) € και έγκριση απόδοσης Λογαριασμού.
ΘΕΜΑ 7ο: Απαλλαγή υπολόγου χρηματικού εντάλματος προπληρωμής και έγκριση απόδοσης λογαριασμού.

∆/ΝΣΗ ΕΣΟ∆ΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ/ΤΜ. ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
ΘΕΜΑ 8ο: Λήψη απόφασης περί εγκρίσεως λογαριασμού εσόδων-εξόδων μηνός ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016.
ΘΕΜΑ 9ο: Λήψη απόφασης περί εγκρίσεως λογαριασμού εσόδων-εξόδων μηνός ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016.

∆/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΘΕΜΑ 10ο: Έκδοση Χρηματικού Εντάλματος Προπληρωμής για την Πληρωμή Τελών ∆ιέλευσης Απορριμματοφόρων από Αττική Οδό.