logo


Με συνολικώς 21700 ευρώ θα επιχορηγηθούν, μετά και από σχετική πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι πέντε Σύλλογοι Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου Διονύσου. Στην αρχική εισήγηση που υπέγραφε ο τέως Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Θ. Κρητικός και παρουσίασε στο Σώμα ο Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης, με κριτήριο τη δυναμικότητα του κάθε Κλιμακίου προβλεπόταν επιχορήγηση από 6.000 ευρώ στους Συλλόγους της Ροδόπολης και του Αγ. Στεφάνου, 5200 ευρώ για το Σύλλογο του Κρυονερίου, 3000 ευρώ για τους Εθελοντές της Άνοιξης και μόνο 1500 ευρώ για τους Εθελοντές του Διονύσου. Μετά από έντονη διαμαρτυρία των τελευταίων, οι οποίοι μέχρι σήμερα αρνούνταν κάθε χρηματική επιχορήγηση ζητώντας ενίσχυση σε εξοπλισμό, τα παραπάνω ποσά με πρόταση Δημάρχου διαφοροποιήθηκαν, με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα χρήματα που αναλογούν στο Σύλλογο του Διονύσου, με στόχο τη δυναμική επανεκκίνησή του. Η απόφαση υπερψηφίστηκε, με μοναδική διαφοροποίηση από την επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζ. Σώκου που, ενώ δεν αρνήθηκε την ανάγκη οι Εθελοντικές Οργανώσεις να εφοδιαστούν με τον απαραίτητο εξοπλισμό, επανέλαβε τη θέση της περί υποκατάστασης των κρατικών υποχρεώσεων από τους εθελοντές, οι οποίοι μάλιστα κινδυνεύουν κάθε στιγμή, χωρίς καμιά ασφάλεια και εξασφάλιση.

Σύμφωνα με την εισήγηση, “ως ελάχιστη υποχρέωση του ∆ήµου, πέραν της ηθικής στήριξης, αποτελεί και η οικονοµική ενίσχυση των οργανώσεων αυτών, προκειµένου να µπορέσουν να καλύψουν συγκεκριµένες δαπάνες που αφορούν την προµήθεια µέσων ατοµικής προστασίας, στολών πυρόσβεσης, πυροσβεστικού, διασωστικού και λοιπού εξοπλισµού”.

Μετά από την προτεινόμενη διαφοροποίηση, που έγινε δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο, τα ποσά κατανέμονται ως εξής:
Εθελοντικές ∆υνάµεις ∆ασοπυρόσβεσης & ∆ιάσωσης με έδρα τη Ροδόπολη 5550 ευρώ                         Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγ. Στεφάνου με 5550 ευρώ
Σύλλογος Πολιτικής Προστασίας Εθελοντών Κρυονερίου με 4850 ευρώ
Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Ανοίξεως με 2800 ευρώ
Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας ∆ιονύσου με 2950 ευρώ.