logo


Με τη συγκρότηση σε Σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως αυτό προέκυψε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και με την ανάθεση της προμήθειας πετρελαίου για τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία της πόλης, θα συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα στις 8 το βράδυ η Σχολική Επιτροπή Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης στην Άνοιξη. Το κατεπείγον θέμα αφορά, προφανώς, στην προμήθεια του πετρελαίου, μια που όπως επισημαίνει στην εισήγησή της η Πρόεδρος της Επιτροπής Ε. Καγιαλή

“Σύμφωνα με το με αρ πρωτ Σχ Επ 976/24-9-2016 η αιτούμενη ποσότητα σε λίτρα πετρελαίου θέρμανσης για το έτος 2015 ήταν συνολικού ποσού 40.000,00 ευρώ με αποτέλεσμα η ποσότητα να μην καλύψει τις ανάγκες των 26 Σχολικών Μονάδων της Πρωτοβάθμιας (συνημμένο 30928/26-9-2014 αριθμ. πρωτ. Δήμου Διονύσου). 
Οι υπηρεσίες του Δήμου έγκαιρα ενήργησαν για την «προμήθεια υγρών καυσίμων κίνησης – θέρμανσης & λιπαντικών’ για τις ανάγκες του Δήμου Διονύσου και των νομικών προσώπων αυτού, για το έτος 2016-2017» και αυτή την στιγμή η διαδικασία είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσης, του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο από όπου, αφού επιστρέψει, θα πρέπει από την πρωτοκόλληση του εγγράφου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, να παρέλθουν άπρακτες και 15 ημέρες και μετά να συναφθεί η σύμβαση προμήθειας. Λόγω της σοβαρότητας του θέματος που έχει ανακύψει και του γεγονότος ότι διανύουμε την χειμερινή περίοδο αναμένοντας τις επόμενες ημέρες με δριμύ ψύχος, προτείνουμε τη λήψη απόφασης κατεπείγουσας ανάγκης ανάθεσης της προμήθειας των καυσίμων θέρμανσης για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης”.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως στην παραπάνω εισήγηση πουθενά δεν αναφέρεται η ποσότητα καυσίμων που φέτος κρίνεται επαρκής για τα 26 σχολεία αρμοδιότητας της Σχολικής Επιτροπής, ούτε η εκτιμώμενη δαπάνη για την εν λόγω προμήθεια, η οποία μάλιστα προτείνεται να γίνει με απ’ευθείας ανάθεση. Επιπλέον για την τεκμηρίωση της ίδιας εισήγησης χρησιμοποιείται έγγραφο που χρονολογείται… τρεις Προέδρους νωρίτερα, και συγκεκριμένα επί των ημερών της Λ. Μήλα, Προέδρου της Επιτροπής επί Διοίκησης Καλαφατέλη, της οποίας η θητεία είχε παραταθεί για μερικούς ακόμη μήνες με τη νυν Δημοτική Αρχή.

mhlmhl1mhl2

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

Θέμα 1.: Συγκρότηση σε σώμα της «Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Διονύσου».
Θέμα 2:. Λήψη απόφασης κατεπείγουσας ανάγκης ανάθεσης της προμήθειας των καυσίμων θέρμανσης για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.