logo


Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με κυριότερο θέμα τη λήψη απόφασης για την ανάρτηση περιγραμμάτων για τους δασικούς χάρτες, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Νοεμβρίου στις 6.30 το βράδυ. Το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε ήδη ευρέως σε έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση προχθές, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, οπότε και εκφράστηκαν οι προβληματισμοί των παρατάξεων αλλά και δυο μηχανικών της περιοχής, των Γ. Μυστιλιάδη και Γ. Λαγκαδινού. Η επαναφορά του θέματος προς συζήτηση αποφασίσθηκε μετά και από το επίμονο αίτημα των παρατάξεων της μειοψηφίας να παρίσταται τόσο ο ανάδοχος, που εκ μέρους του Δήμου πρόκειται να αναλάβει την κατάρτιση των δασικών χαρτών, όσο και η Προϊσταμένη των Υπηρεσίας Δόμησης, για περαιτέρω διευκρινίσεις.

Η εισήγηση Δημάρχου για το εν λόγω θέμα αναφέρει τα εξής:

Όπως είναι γνωστό, αρμοδιότητα του Δήμου, σύμφωνα με τον Ν. 4389/2016 είναι η αποστολή των περιγραμμάτων των οικιστικών περιοχών για την εξαίρεσή τους από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Για την αρμοδιότητα αυτή του Δήμου συγκλήθηκε διαπαραταξιακή επιτροπή, όπου κατατέθηκαν απόψεις για τον τρόπο χειρισμού από πλευράς Δήμου Διονύσου του συγκεκριμένου θέματος, δεδομένων των ιδιαιτεροτήτων που κατά περίπτωση παρουσιάζουν οι οικιστικές περιοχές του Δήμου μας.

Σήμερα, ως Δήμαρχος Διονύσου καλώ το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου να αποφασίσει τα εξής:
-Πορτοκαλί περιγράμματα να αποσταλούν για τους οικισμούς του Αγ. Στεφάνου, της Άνοιξης, των Αγ. Αγγέλων και της Ραπεντώσας, καθώς και για την περιοχή εντός του ΓΠΣ της Δημ. Ενότητας Ροδόπολης.
-Κίτρινα περιγράμματα να αποσταλούν για όλες τις υπόλοιπες οικιστικές περιοχές, για τους οικισμούς του Πευκοφύτου-Σπατατζικίου, της Σταμάτας-Σπάτων Παλαιοσταμάτας, της Αμυγδαλέζας, των Αλεξανδρέικων, των Αγ. Θεοδώρων, του Τραυλού και των Τριών Πεύκων της Δ.Ε. Ροδόπολης (εκτός των περιοχών που βρίσκονται εντός του ΓΠΣ και εντός του Σχεδίου Πόλεως) κ.λπ.
-Η ΥΔΟΜ του Δήμου Διονύσου να εφαρμόσει την παρούσα απόφαση, το ταχύτερο δυνατόν και οπωσδήποτε εντός των αποκλειστικών προθεσμιών που έχουν τεθεί με την ισχύουσα νομοθεσία.

Ο άνω διαχωρισμός βασίζεται σε ένα και μόνο κριτήριο το οποίο είναι ότι για τις περιοχές της πρώτης περίπτωσης (πορτοκαλί περίγραμμα) με βάση την κείμενη νομοθεσία έχει λυθεί ο χαρακτήρας τους σε ό, τι αφορά τον χαρακτηρισμό της γης ως δασικής ή μη. Με βάση προγενέστερες και αμετάκλητες διοικητικές πράξεις όπως ΓΠΣ κ.λπ.

Για τις περιπτώσεις με κίτρινο περίγραμμα αν και από πλευράς πολεοδομικής νομοθεσίας δεν διαφέρουν από τις πρώτες για τον χαρακτηρισμό τους ως οικισμών, δεν έχουν όμως μέχρι σήμερα με ευθύνη της πολιτείας οριοθετηθεί.

Σε κάθε περίπτωση η θέση του Δήμου Διονύσου είναι ότι στους οικισμούς δεν υπάρχουν δάση.

Η Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνει ακόμη θέματα που εκκρεμούσαν λόγω των πρόσφατων αναβολών από έλλειψη απαρτίας:

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση Ανάθεσης Παροχής Υπηρεσίας Επισκευής Ανελκυστήρων.
ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση της αριθ. 104/7-11-2016 απόφασης του ∆.Σ του Ν.Π.∆.∆. KOINΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΠΑΙ∆ΕΙΑ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ Η ΕΣΤΙΑ με θέμα: «Έγκριση Oργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Νομικού Προσώπου ∆ημοσίου ∆ικαίου ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΠΑΙ∆ΕΙΑ ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ Η ΕΣΤΙΑ».
ΘΕΜΑ 3ο: Λήψη απόφασης για την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με το ∆ημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (∆.Ι.Ε.Κ ) Αγίου Στεφάνου.
ΘΕΜΑ 4ο: Καθιέρωση 24ωρης λειτουργίας καθώς και λειτουργίας κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες της Υπηρεσίας Καθαριότητας – Ηλεκτροφωτισμού και της Υπηρεσίας Ύδρευσης (σε βάρδιες) του ∆ήμου ∆ιονύσου για το έτος 2017.
ΘΕΜΑ 5ο: Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντων.
ΘΕΜΑ 6ο: Λήψη απόφασης για την έγκριση μετακίνησης ∆ημοτικών Συμβούλων στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕ∆Ε.
ΘΕΜΑ 7ο: ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ∆ΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ.