logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δίνουμε στη δημοσιότητα την Πολιτική Ανάλυση της Δημοτικής κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι, σύμφωνα με τις απόψεις της Δημοτικής Παράταξης (2ο Συνημμένο στα θέματα ημερήσιας διάταξης της 21η2/11/2016) και η οποία συζητήθηκε διεξοδικά με τον κύριο Ζαμάνη Διονύση Δήμαρχο Διονύσου στην σημερινή μας συνάντηση (23/11/2016):

“ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ: 21/11/2016

Με μεγάλο προβληματισμό και ανησυχία παρακολουθούμε εδώ και καιρό τις συνεχείς αναβολές, λόγω ελλείψεως απαρτίας, των συνεδριάσεων των θεσμοθετημένων οργάνων του Δήμου μας (Δημοτικό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή κ.λπ.).

Επίσης οι αλλεπάλληλες παραιτήσεις Αντιδημάρχων, Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, Προέδρου Δημοτικής Κοινότητας, Σχολικών Επιτροπών τείνουν να γίνουν μέρος της αυτοδιοικητικής μας ζωής και όλα αυτά αντανακλούν στη ζωή των Δημοτών και στην ουσιαστική λειτουργία του Δήμου.

Μια κατάσταση δηλαδή που, δυστυχώς, παραπέμπει σε παρόμοια φαινόμενα διάλυσης με αυτά που παρουσιάστηκαν και από τη προηγούμενη Δημοτική Αρχή, απόρροια κατά την άποψή μας του γεγονότος της διαχείρισης στη βάση νομής εξουσίας αντί μιας πολιτικής λειτουργίας με κανόνες και θεσμούς.

Η Δημοτική μας Παράταξη «Συμμαχία για τον Πολίτη» θέλοντας να συμβάλει στην υπέρβαση αυτών των αδυναμιών και στην όσο το δυνατό καλύτερη λειτουργία του Δήμου, έξω και πάνω από «κληρονομημένες προκαταλήψεις και αναστολές»  προσπάθησε και προσπαθεί μέσα από διαπαραταξιακές συναντήσεις να βρίσκει και να προτείνει κοινά αποδεκτές λύσεις στα προβλήματα των Δημοτών μας.

Το βασικό ερώτημα που τίθεται λοιπόν σήμερα είναι τι γίνεται από εδώ και μπρος. Καλές οι αναλύσεις, οι λόγοι και αντίλογοι αλλά έχουμε μπροστά μας σχεδόν 3 χρόνια μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Με πλήρη ευθύνη των λεγομένων μας, σεβόμενοι το θεσμό του Δημάρχου και τη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής και επειδή πραγματικά πιστεύουμε ότι ενδιαφέρεστε για τους Δημότες το Δήμο και τις πόλεις που τον απαρτίζουν, προτείνουμε να δεχθείτε τη λειτουργία ενός Συμβουλίου στο οποίο θα συμμετέχουν ισότιμα όλοι οι Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων/Κινήσεων (εκλεγμένων ή μη).

Έργο του Συμβουλίου αυτού θα πρέπει να είναι η συζήτηση και η προσπάθεια δημιουργίας συγκλίσεων για τα σημαντικά θέματα του Δήμου (Τεχνικό Πρόγραμμα, Προϋπολογισμός, Συγκρότηση των Νομικών Προσώπων και ειδικότερα των Σχολικών Επιτροπών που είναι σε διαρκή κρίση, Οικιστικό, Σχέδιο Πόλης, Αποχέτευση Ακαθάρτων, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Επιτροπές Δήμου, κ.λπ.).

Κάτω από αυτές τις συνθήκες θα μπορούσαμε, με τη σειρά μας, να αναλάβουμε πρωτοβουλία για την ομαλή εξασφάλιση των εργασιών του Δημοτικού Συμβουλίου και κατ’ αυτό τον τρόπο να επιτευχθεί τουλάχιστον μια κανονική λειτουργία του Δήμου προς όφελος των Πολιτών και της Κοινωνίας.

Ο χρόνος και οι ανάγκες τρέχουν, οι ευκαιρίες περνούν. Τίποτα αύριο δεν θα είναι όπως είναι σήμερα. Μην ψάχνουμε δικαιολογίες κατηγορώντας τρίτους.

Εξάλλου, η ευθύνη σάς ανήκει τόσο προσωπικά όσο και στη Δημοτική σας Παράταξη.

Με Τιμή

Παναγιώτης Βορριάς
Πρόεδρος”