logo


Ξεκίνησε από χθες Τρίτη 22 Νοεμβρίου η σταδιακή αποκατάσταση της ομαλότητας στην αποκομιδή των απορριμμάτων από τους δρόμους της πόλης, μετά και από την πρόσφατη εργασιακή αναστάτωση που οδήγησε τους εργαζόμενους σε συνεχείς κυλιόμενες γενικές συνελεύσεις, σε κάποιες από τις οποίες παρίσταντο και εκπρόσωποι της ΠΟΕΟΤΑ.

Αντικείμενο των συνελεύσεων ήταν αιτήματα σχετικά με την προμήθεια των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), καθώς και με την απασχόληση τις Κυριακές.

Όσο αφορά στα ΜΑΠ, η σχετική προμήθεια του Δήμου συνάντησε την άρνηση του Επιτρόπου να την εγκρίνει, με το αιτιολογικό- όπως πληροφορήθηκαν από τις Υπηρσίες του Δήμου- ότι ζητούνταν Μέσα Προστασίας περισσότερα από τον αριθμό των εργαζομένων,  κάτι πουσύμφωνα με την Πρόεδρο του Σωματείου Μ. Μπακαφούκα, θεωρήθηκε σκόπιμο για προληπτικούς λόγους ασφαλείαςΕπιπλέον οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα αντιδρούσαν στην κυριακάτικη απασχόληση, όπως ίσχυε μέχρι και την προηγουμένη των γενικών συνελεύσεων, μια που κρινόταν απαραίτητη, μετά και από την αποχώρηση από την υπηρεσία περίπου 50 εργαζομένων για διάφορους λόγους.

Ήδη από χθες, οπότε και τελεσφόρησαν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους και τη Δημοτική Αρχή, έχει ξεκινήσει κανονικά η αποκομιδή απορριμμάτων, ώστε να απομακρυνθούν το συντομότερο δυνατόν οι όγκοι σκουπιδιών των τελευταίων ημερών.