logo


Ομόφωνα έγινε αποδεκτή από την Επιτροπή Διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου, που συνεδρίασε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, η εισήγηση του Αντιδημάρχου Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγύης Β. Κοκμοτού για την ίδρυση Δημοτικής Ιματιοθήκης. Η συγκεκριμένη δράση, που θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο της διεύρυνσης της προσφοράς του Κοινωνικού Παντοπωλείου, είχε κατ’ αρχάς αποφασισθεί τον περασμένο Μάρτιο και έκτοτε καταβαλλόταν προσπάθεια για να εξασφαλισθεί ο χώρος και να διαμορφωθεί ο τρόπος λειτουργίας της. Ήδη, και μετά από τη σχετική παραχώρηση εκ μέρους του ΘΕΣΠΙ, προκρίνεται η λειτουργία της Ιματιοθήκης στο υπόγειο του Πολιτιστικού Κρυονερίου. Η Δομή θα απευθύνεται κατ’ αρχάς στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ενώ μπορεί να διευρύνει τις παροχές και σε άλλους συνδημότες, ενώ η σχετική απόφαση θα περάσει από έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο:

Συνεδρίαση Επιτροπής Διαχείρισης Κοινωνικού Παντοπωλείου
Εισήγηση του Αντιδημάρχου Παιδείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Βασιλείου Κοκμοτού στην συνεδρίαση που έγινε την Πέμπτη 10/11/2016.

ΘΕΜΑ: “ Ίδρυση Δημοτικής Ιματιοθήκης Δήμου Διονύσου”

Όπως έχει αναφερθεί και αποφασισθεί σε παλαιότερη συνεδρίαση της Επιτροπής, η Δημοτική Ιματιοθήκη Δήμου Διονύσου θα προστεθεί στις νέες πρωτοβουλίες, που διευρύνουν το δίκτυο κοινωνικής προστασίας προς τους οικονομικά αδύναμους συνδημότες μας. Σε αναζήτηση του χώρου και μετά από έρευνα βρέθηκε ο μοναδικός διαθέσιμος, που ανήκει στο Δήμο και καλύπτει τις ανάγκες. Αυτός βρίσκεται στο ημιυπόγειο του Πολιτιστικού Κέντρου Κρυονερίου, αριστερά του κτιρίου, έχοντας πρόσβαση με ράμπα και εμβαδόν περίπου 45 τετραγωνικά μέτρα. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΝΑΠ “ΘΕΣΠΙΣ” με την υπ΄αριθμ 134/2016 απόφαση, παραχωρεί τον χώρο στο Τμήμα Πρόνοιας, Παιδείας, Αθλητισμού & Πολιτισμού και εγκρίνει τη χρήση του για τις ανάγκες της Δημοτικής Ιματιοθήκης. Ήδη έχουν συλλεχθεί είδη ρουχισμού και η Δημοτική Ιματιοθήκη θα λειτουργεί αποκλειστικά με χορηγίες ρούχων (καινούργια και μεταχειρισμένα σε πολύ καλή κατάσταση) επιχειρηματιών, φορέων και συνδημοτών μας, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση του Δήμου. Η υποστήριξη της Δομής θα γίνεται από υπαλλήλους του Τμήματος και εξειδικευμένους εθελοντές. Στο ξεκίνημά της θα λειτουργεί μια φορά το μήνα για κάθε κατηγορία ωφελουμένων, ημέρα που θα ορίζεται από την Επιτροπή και θα γνωστοποιείται στους δικαιούχους. Σε πρώτη φάση, δικαιούχοι θα είναι αυτομάτως οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου, κάνοντας μια απλή αίτηση καθώς και όσοι επιθυμούν την ένταξή τους και καλύπτονται από τα κριτήρια και την διαδικασία του Κανονισμού Λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Λαμβάνοντας υπόψη τα αποθεματικά και τις δυνατότητες, η Δομή με απόφαση της Ε.Δ. μπορεί να διευρύνει τις παροχές και σε άλλους συνδημότες μας με τη μορφή ανταλλαγής ρούχων κ.ά.

Η απόφαση της Επιτροπής Διαχείρισης, με μορφή εισήγησης, θα προωθηθεί για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο με ταυτόχρονη έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας.

Κατόπιν τούτων καλούμαστε να αποφασίσουμε και να εγκρίνουμε:
1).Την ίδρυση της Δημοτικής Ιματιοθήκης.
2).Την στέγασή της στον συγκεκριμένο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Κρυονερίου.
3).Την εισήγηση προς το Δ.Σ. για την έγκριση ίδρυσης, στέγασης και Κανονισμού Δημοτικής Ιματιοθήκης Δήμου Διονύσου.

Τα μέλη της Επιτροπής αποφασίζουν ομόφωνα θετικά επί της εισήγησης και εξουσιοδοτούν τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τις απαιτούμενες ενέργειες.