logo


Σε τρεις εξωτερικούς συνεργάτες- μελετητές απευθύνεται η πρόσκληση σε διαπραγμάτευση εκ μέρους του Δήμου να υποβάλουν προσφορές για την “Παροχή υπηρεσιών για την κατάρτιση των δασικών χαρτών”, σύμφωνα με σχετική απόφαση που αναρτήθηκε χθες Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στο Πρόγραμμα Διαύγεια.
Οι τρεις υποψήφιοι είναι οι Γ. Κονδύλης από την Κόρινθο, Ι. Μπούτλας από την Αγιά Λάρισας και Nerco Ν. Χλύκας και Συνεργάτες από την Αθήνα. Η ανάθεση, σύμφωνα με την πρόσκληση, θα γίνει με μοναδικό κριτήριο την τιμή, ενώ η προθεσμία υποβολής των προσφορών λήγει στις 19 Νοεμβρίου.

dasikoidasikoi1dasikoi2

Η ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη κρίνεται, σύμφωνα με τον υπογράφοντα την πρόσκληση Αντιδήμαρχο Ευ. Λυρούδια, αναγκαία γιατί αφενός δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί και λειτουργήσει το κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα κληρώσεων, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατός ο συνοπτικός διαγωνισμός, και αφετέρου το χρονικό πλαίσιο για την κατάρτιση των χαρτών είναι ασφυκτικό.

Αξίζει πάντως να τονισθεί εδώ πως στη συνάντηση διευρυμένης διαπαραταξιακής επιτροπής στις 26 Σεπτεμβρίου με αντικείμενο τη θέση του Δήμου πάνω στην κατάρτιση των χαρτών, αλλά και τις κατευθύνσεις προς το μελετητή, ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης είχε δεσμευθεί πως θα έφερνε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου μάλιστα θα ζητούσε ψήφο κατά συνείδηση. Η δέσμευση αυτή δεν έχει πάντως ακόμη υλοποιηθεί, με αποτέλεσμα να μην έχουν συμφωνηθεί και οι κατευθύνσεις που θα δοθούν στον όποιον μελετητή επιλεγεί τελικώς.