logo


Την προσεχή Τρίτη 8 Νοεμβρίου στις 6 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με 15 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2017 και οι ορισμοί νέων Διοικητικών Συμβουλίων, καθώς και η εκλογή Προέδρων και Αντιπροέδρων, στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου- ΕΣΤΙΑ και δυο Σχολικές Επιτροπές- μια που λήγει η διετής θητεία των προηγουμένων.

Ειδικά για το Τεχνικό Πρόγραμμα, τούτο συζητήθηκε στις 21 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της Εκτελεστικής Επιτροπής, στην πρώτη (!) για το 2016 συνεδρίασή της. Υπενθυμίζεται πως η εν λόγω Επιτροπή αποτελείται από το Δήμαρχο και τους έξι Αντιδημάρχους (σ.σ. πέντε εν προκειμένω μια που είχε ήδη παραιτηθεί ο Η. Υφαντής). Το προσχέδιο του Προγράμματος που ήρθε για συζήτηση προέκυψε, σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Ευ. Λυρούδια, ως ένωση των υποσυνόλων των προτάσεων-αιτημάτων όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου και κάθε άλλης πηγής που πολίτες και φορείς οργανωμένοι υπέβαλαν στην Τεχνική Υπηρεσία καθώς και του προγραμματισμού της ιεράρχησης και αξιολόγησης προτεραιοτήτων από την Τεχνική Υπηρεσία.

Ως είθισται, χωρίζεται σε δυο μέρη: Νέα έργα και μελέτες και Συνεχιζόμενα – Οφειλόμενα έργα και μελέτες, συνολικού ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Από αυτά, τα 25 εκατομμύρια αφορούν στα νέα έργα και μελέτες, ενώ τα υπόλοιπα στα συνεχιζόμενα. Πηγές χρηματοδότησης αποτελούν οι ίδιοι πόροι του Δήμου, η Περιφέρεια και τα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Παρόλο που η εισήγηση ψηφίστηκε ομόφωνα, αντιρρήσεις υπήρξαν από την Αντιδήμαρχο Οικονομικών Σ. Μαγγίνα: «Αν εξαιρέσουμε το πρώτο Τεχνικό Πρόγραμμα που υποβάλαμε ως δημοτική αρχή επειδή υπήρχε το ελαφρυντικό της πρόσφατης ανάληψης καθηκόντων, τα επόμενα πάσχουν και μάλιστα αδικαιολόγητα. Δεν υπάρχει αναλυτική περιγραφή των έργων. Δεν έχουμε εικόνα του ποσοστού που υλοποιείται, αν και κατά γενική ομολογία το ποσοστό αυτό είναι χαμηλό. Παρατηρείται επανάληψη των ίδιων και των ίδιων εγγραφών από τη μια χρονιά στην επόμενη. Δεν έχουμε καταφέρει να εντάξουμε δύο τρία μικρά αλλά σημαντικά έργα σε κάθε τοπική κοινότητα που θα έκαναν τη διαφορά. Και όλα αυτά ενώ διανύουμε ήδη τον τρίτο χρόνο της θητείας μας».

Όσο για τη φιλοξενία γαλλικής αντιπροσωπείας, πρόκειται για αίτημα του Δημάρχου του μικρού γαλλικού χωριού των 1500 κατοίκων De rougemont-le-Chatateau προς το ∆ήμο μας, προκειμένου να συναφθούν σχέσεις φιλίας και συνεργασίας που αφορούν στα σχολεία και στη διαπολιτισμική επικοινωνία.

Για το λόγο αυτό από 16-18 Νοεμβρίου θα έρθει στο Διόνυσο τριμελής γαλλική αντιπροσωπεία που θα φιλοξενηθεί με έξοδα του ∆ήμου σε ξενοδοχείο της περιοχής και θα τους παρατεθούν 2 γεύματα σε τοπικά εστιατόρια- ταβέρνες, με συνολική προβλεπόμενη δαπάνη τα 500 ευρώ.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ 1ο: Εισήγηση Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας αναφορικά με την έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης ποσού 21.700,00€ για επιχορήγηση των εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας του ∆ήμου για το έτος 2016.
ΘΕΜΑ 2ο: ∆ιάνοιξη στο τέρμα της οδού Αθ. ∆ιάκου στη ∆.Κ. Αγ. Στεφάνου.
ΘΕΜΑ 3ο: Ορισμός ∆ιοικητικού Συμβουλίου και εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου, του ΝΠ∆∆ Κοινωνική Προστασία, Αλληλεγγύη και Παιδεία ∆ήμου ∆ιονύσου ‘Η ΕΣΤΙΑ’.
ΘΕΜΑ 4ο: Ορισμός ∆ιοικητικού Συμβουλίου και εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου, του ΝΠ∆∆ (άρθρο 103 παρ.4 Ν.3852/2010) ‘Σχολική Επιτροπή σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ’.
ΘΕΜΑ 5ο: Ορισμός ∆ιοικητικού Συμβουλίου και εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου, του ΝΠ∆∆ (άρθρο 103 παρ.4 Ν.3852/2010) ‘Σχολική Επιτροπή σχολικών μονάδων ∆ευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ∆ΗΜΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΟΥ’.
ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου: «Κατασκευή δικτύου ύδρευσης περιοχής Πάτημα και Λόφου Ανθέων στη δ.κ. Άνοιξης».
ΘΕΜΑ 7ο: Mίσθωση Ακινήτου.
ΘΕΜΑ 8ο: Ορισμός Επιτροπής για την καταστροφή αντικειμένων.
ΘΕΜΑ 9ο: Τεχνικό πρόγραμμα έτους 2017.
ΘΕΜΑ 10ο: Λήψη Απόφασης περί αποδοχή ή μη των προτάσεων της Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών ∆ιαφορών του ∆ήμου ∆ιονύσου εκ του Πρακτικού της 25-10-2016.
ΘΕΜΑ 11ο: Λήψη απόφασης για τη φιλοξενία Γαλλικής Αντιπροσωπείας.
ΘΕΜΑ 12ο: Επιτροπές παραλαβής γενικών υπηρεσιών (Ν. 4412/8-8-2016).
ΘΕΜΑ 13ο: Επιτροπές παρακολούθησης και παραλαβής προμηθειών (Ν. 4412/8-8-2016).
ΘΕΜΑ 14ο: Επιστροφή χρημάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντων.
ΘΕΜΑ 15ο: Έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού ∆ήμου Γ’ Τριμήνου ο.ε. 2016.