logo


Μπορεί να αναβλήθηκε για περαιτέρω διερεύνηση η αγορά έκτασης 7 στρεμμάτων για τη δημιουργία του νέου Κοιμητήριου στον Άγ. Στέφανο, όμως το Τοπικό Συμβούλιο της περιοχής, στη συνεδρίασή του την Τρίτη 1 Νοεμβρίου αποφάσισε ομόφωνα- και μάλιστα σε συζήτηση εκτός Ημερησίας Διατάξεως- να σταλεί έγγραφο στο Δήμο με συγκεκριμένες διαμαρτυρίες για το επίπεδο μη-καθαριότητας που σταθερά επικρατεί σε ορισμένες γειτονιές.

img_7158

Πιο συγκεκριμένα, ο τοπικός σύμβουλος Ν. Νικηφοράκης, για πολλοστή φορά μέσα στον τελευταίο χρόνο, κατήγγειλε πως η γειτονιά του, στο Λόφο Νυμφών, αλλά και άλλες περιοχές της “πρωτεύουσας” του Δήμου, παρουσιάζουν άθλια εικόνα από πλευράς καθαριότητας, τόσο που πλέον τίθεται επιτακτικό το πρόβλημα υγιεινής για τους περίοικους. Ήδη, όπως δήλωσε, έχει εγγράφως ενημερώσει σχετικά το Δήμαρχο Διονύσου, προειδοποιώντας πως αν δεν ληφθούν συγκεκριμένα και άμεσα μέτρα, προτίθεται να καταφύγει σε νομικές λύσεις: “Ποτέ δεν έχουν καθαρισθεί συγκεκριμένοι δρόμοι της πόλης. Και δεν μιλάω για χόρτα και κλαδιά, αλλά για τους κάδους που παραμένουν ξέχειλοι- από σκουπίδια μέχρι ψοφίμια- μπροστά στις πόρτες μας. Σαν τοπικός σύμβουλος αλλά και σαν κάτοικος και δημότης Διονύσου απαιτώ να πιάνουν τόπο τα δημοτικά τέλη που πληρώνω, αλλιώς θα τα ζητήσω πίσω” πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά τους ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μ. Κασαπάκης αλλά και ο παρευρισκόμενος δημοτικός σύμβουλος και μέχρι πριν λίγες ημέρες Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Θ. Κρητικός παραδέχθηκαν τα ελλείμματα στον καθαρισμό της πόλης, αποδίδοντάς τα στην έλλειψη προσωπικού και εξοπλισμού, αλλά και στη λήξη της σύμβασης με την εταιρεία Κωστούλας που απομακρύνει τους κάδους απορριμμάτων, προκαλώντας έτσι την εντονότερη αντίδραση του συναδέλφου τους: “Στο πρόβλημα που σας καταθέτω και καταγγέλλω, μου απαντάτε κι εσείς, όπως μου απάντησε και ο Δήμαρχος, με άλλα προβλήματα. Εγώ όμως ζητάω λύσεις. Αν δεν τις έχω, τότε θα καταφύγω σε νομικά μέτρα ζητώντας ευθύνες από τους διοικητικά αρμόδιους” κατέληξε ο κ. Νικηφοράκης, ζητώντας επιτακτικά να σταλεί έγγραφο διαμαρτυρίας από το Τοπικό Συμβούλιο στο Δήμο με το σχετικό αίτημα, πρόταση που έγινε αποδεκτή ομόφωνα.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως, σύμφωνα με τον κ. Νικηφοράκη, συνεργείο καθαρισμού δεν έχει εμφανισθεί ποτέ στη γειτονιά του, όπως τόνισε επανειλημμένα. Από την άλλη πλευρά, είναι επίσης γεγονός πως τον τελευταίο χρόνο η Υπηρεσία Καθαριότητας πάσχει από προσωπικό, μια που από τον Μάρτιο του 2015 έχουν αποχωρήσει για διάφορους λόγους τουλάχιστον 30 υπάλληλοι, ενώ άλλοι 25 αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, όπως δήλωσαν και ο κ. Κασαπάκης και ο κ. Κρητικός. Για τη μείωση αυτή, πάντως, ο επίσης παρών Γ. Καλαφατέλης από τη μείζονα μειοψηφία κατηγόρησε τη Διοίκηση ότι επιδιώκει την ανάθεση της καθαριότητας στον εργολάβο: “Διαφορετικά θα είχατε την πολιτική βούληση να τους κρατήσετε μέχρι τέλους του 2016- και με την πρόσφατη υπουργική απόφαση για την παράταση των συμβάσεων μέχρι τέλους του 2017”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.