logo


Μέχρι σήμερα Πέμπτη 3 Νοεμβρίου θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για συμμετοχή των μαθητών στην Ενισχυτική Διδασκαλία οι γονείς και οι κηδεμόνες τους, με τη δυνατότητα να δηλώσουν όλα τα προσφερόμενα μαθήματα, σύμφωνα με πρόσφατη υπουργική απόφαση.

Κριτήριο για την επιλογή – συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών αποτελεί η επίδοσή τους στο αντίστοιχο μάθημα, ωστόσο όπως έχει αναγγελθεί θα ληφθούν υπ’ όψιν και κοινωνικά κριτήρια. Έτσι, περί τους 20.000 μαθητές Γυμνασίου θα έχουν και φέτος την ευκαιρία εκπαιδευτικής στήριξης. Σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, φέτος τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου και θα συνεχιστούν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους (31/5).

Η Ενισχυτική Διδασκαλία καλύπτει 1-5 διδακτικές ώρες την ημέρα μετά τη λήξη του κανονικού προγράμματος. Κάθε μαθητής/τρια μπορεί να παρακολουθήσει από ένα έως και όλα τα μαθήματα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, που περιλαμβάνουν Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά. Κριτήριο για την επιλογή-συμμετοχή των μαθητών στα τμήματα μαθημάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, μετά από σχετική ενημέρωση και αίτηση των γονέων και κηδεμόνων, αποτελεί η επίδοση στο αντίστοιχο μάθημα. Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου στο οποίο φοιτά ο μαθητής, για τον οποίο έχει υποβληθεί αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, με απόφασή του προτείνει αυτούς που έχουν ανάγκη ενισχυτικής διδασκαλίας.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως σε αρκετά σχολεία του Δήμου Διονύσου οι γονείς δεν έχουν λάβει γνώση της παραπάνω υπουργικής απόφασης, έυσι για κάποια από αυτά, όπως για παράδειγμα το Γυμνάσιο Αγ. Στεφάνου, η υποβολή των σχετικών αιτήσεων έχει παραταθεί μέχρι αύριο Παρασκευή 4 Νοεμβρίου.