logo


Σήμερα Τρίτη 1 Νοεμβρίου στις 5.30 το απόγευμα θα συνεδριάσει το Τοπικό Συμβούλιο Αγ. Στεφάνου με 6 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Ξεχωρίζει ανάμεσά τους η συζήτηση για την αγορά εκ μέρους του Δήμου έκτασης επιπλέον 7 στρεμμάτων στη θέση Μπισμπίρι, ώστε να ιδρυθεί εκεί το νέο Κοιμητήριο της περιοχής.

Το θέμα έρχεται από παλιά- όταν το 1996 ο Δήμος Αγ. Στεφάνου είχε απαλλοτριώσει στη θέση Μπισμπίρι 21 στρέμματα, που ανήκαν σε τρεις διαφορετικούς ιδιοκτήτες, για την ίδρυση Κοιμητηρίου, μια που το υφιστάμενο- από τότε κιόλας- θεωρούνταν κορεσμένο. Η απαλλοτρίωση αυτή ουδέποτε υλοποιήθηκε και το 2013 ο καλλικρατικός Δήμος Διονύσου επί Διοίκησης Καλαφατέλη αγόρασε από ένα εκ των ιδιοκτητών, που είχε συμφωνήσει με την προτεινόμενη τότε τιμή μονάδας, τα 6 στρέμματα έναντι 148.000 ευρώ. Ισχυρές αντιρρήσεις είχαν εκφραστεί, εξάλλου, στη σχετική συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά τόσο με τη νόμιμη χωροθέτηση του νέου Κοιμητηρίου στη συγκεκριμένη θέση, όσο και με τη σκοπιμότητα της αγοράς των 6 στρεμμάτων, που θεωρήθηκαν απολύτως ανεπαρκή και μέχρι σήμερα παραμένουν αναξιοποίητα.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:

1. Έγκριση ή μη απόφασης για την Άδεια χρήσης Μουσικών οργάνων στην Επιχείρηση Πολυχώρου, Αναψυχής Μαζικής Εστίασης Πρόχειρου γεύματος (ζεστής & κρύας κουζίνας), Αναψυκτήριο με τον διακριτικό τίτλο “ΑΕLΙΑ “ .

2. Έγκριση ή μη απόφασης για την Άδεια χρήσης Μουσικών οργάνων στην Επιχείρηση Μαζικής Εστίασης-Παρασκευής & προσφοράς Πλήρους γεύματος με τον διακριτικό τίτλο «ΑΒΑΚΑΣ».

3. Προέγκριση Άδειας Ίδρυσης Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, Επιχείρηση Καφετέρια -Μπαρ .

4. Προέγκριση Άδειας Ίδρυσης Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, Επιχείρηση Λιανικής Διάθεσης τροφίμων και ποτών, Χονδρικό & Λιανικό εμπόριο Ειδών Διατροφής και λοιπών.

5. Συζήτηση και πρόταση στην Υπηρεσία Εσόδων του Δήμου για την διευθέτηση ή μη των οικονομικών υποχρεώσεων του υπόχρεου του οστεοφυλακίου με αρ. -05- .

6. Συζήτηση & λήψη ή μη απόφασης για την πώληση στον Δήμο Διονύσου ακίνητου-κληροτεμαχίου με αρ. 4, εκτάσεως 7.074 τ.μ. κατοχής της εταιρείας «ΚΑΡΛΟΣ ΑΤΕΕ» στη θέση «Μπισμπίρι» για την εκπλήρωση της σκοπού της απαλλοτρίωσης, ήτοι την ίδρυση του Νέου Κοιμητηρίου Αγ. Στεφάνου, σε αυτό το σημείο.