logo


Τρία στα τρία θεσμικά όργανα του Δήμου και σε διάστημα λιγότερο της μιας εβδομάδας απέτυχαν να συγκεντρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό μελών για την απαρτία, κι έτσι ανέβαλαν τις συνεδριάσεις τους!

Πιο συγκεκριμένα, μετά από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που την περασμένη Τετάρτη 26 Οκτωβρίου θα συζητούσε τον ενιαίο Κανονισμό λειτουργίας των Κοιμητηρίων της πόλης, τόσο το Τοπικό Συμβούλιο Δροσιάς, όσο και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου δεν μπόρεσαν σήμερα Δευτέρα 31 Οκτωβρίου να πραγματοποιήσουν τις προγραμματισμένες συνεδριάσεις τους για τις 11 και 12 το μεσημέρι αντιστοίχως.

Ειδικότερα: Μόλις δυο τοπικοί σύμβουλοι της Διοίκησης- οι κύριοι Στ. Ουσταμπασίδης και Π. Συμεωνίδης– προσήλθαν εγκαίρως στο Δημοτικό Κατάστημα της Δροσιάς. Ο μεν Πρόεδρος Χ. Ποτίδης απουσίαζε λόγω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος, ενώ δεν υπήρξε καμιά ενημέρωση εκ μέρους των εκπροσώπων της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου για την απουσία τους.

Αξίζει πάντως να τονισθεί εδώ το εξής: Από τη συνεδρίαση αυτή, αν τελικώς πραγματοποιείτο, θα αποσυρόταν «λόγω της πολυπλοκότητάς του» για περαιτέρω διερεύνηση το πρώτο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης που αφορούσε στην άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης στο Ο.Τ. 103 της Δροσιάς. Όπως επιβεβαίωσε ο κ. Ουσταμπασίδης, πρόκειται για το οικόπεδο που η Διοίκηση Πασιπουλαρίδη λίγο πριν εκπνεύσει η θητεία της το 2010, αγόρασε έναντι 170.000 ευρώ από μη ιδιοκτήτη όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια. Η υπόθεση αυτή, μετά από μηνυτήρια αναφορά, έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης εδώ και ένα χρόνο περίπου, ενώ εντείνονται οι φήμες που μιλούν για κινητικότητα και εξελίξεις γύρω από το θέμα.

img_7146

Μία ώρα αργότερα, στις 12 το μεσημέρι, αναβλήθηκε λόγω μη ύπαρξης απαρτίας και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου που θα συνεδρίαζε με 36 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη. Σαράντα λεπτά μετά από την προγραμματισμένη έναρξη, παρόντες στην αίθουσα ήσαν μόνο οι Δ. Κωστάκης και Σ. Ντούντα από τη Διοίκηση και ο Γ. Καλαφατέλης από τη μείζονα μειοψηφία, που αποχώρησε κατόπιν σχετικής του δήλωσης από μικροφώνου. Ιδιαιτέρως καυστικός ήταν από την πλευρά του ο Σπ. Σπηλιώτης της Δημοκρατικής Ανατροπής, που παρευρίσκετο ως παρατηρητής, ο οποίος χαρακτήρισε την κατάσταση “εξωφρενική και απαράδεκτη για θεσμικά όργανα που έχουν να συζητήσουν θέματα σημαντικότατα για την πόλη”.

img_7148

Λίγο αργότερα προσήλθε ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Δ. Ζαμάνης, που ακολουθώντας τις υποδείξεις των υπηρεσιακών παραγόντων, όρισε νέα συνεδρίαση της Επιτροπής για την προσεχή Παρασκευή στις 11 το πρωί, ενόψει και της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την άλλη εβδομάδα.