logo


Τη βούλησή τους να αναστείλουν τη διαδικασία προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με την επαναφορά των μαθητών στο κτήριο του Καργάκου, δήλωσαν δια ανατάσεως χειρός, μετά και από σχετική πρόταση του Δημάρχου και γονιού στο σχολείο της Αργυρουπόλεως Δ. Ζαμάνη, 25 από τους γονείς του Δημοτικού Δροσιάς που παρευρέθηκαν στην επαναληπτική Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, στην οποία παρέστησαν επίσης και εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων.

img_7133

Για το σκοπό αυτό, είχε προηγηθεί η συλλογή υπογραφών από 53 γονείς, που ζητούσαν στη Γενική Συνέλευση να συζητηθεί η στάση του Συλλόγου σε σχέση με την αίτηση ακύρωσης της προσφυγής στο ΣτΕ, καθώς και η εκπροσώπησή τους στο Δικαστήριο, μαζί με τον απολογισμό του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, τον ορισμό Εφορευτικής Επιτροπής και τη δήλωση υποψηφιοτήτων για τις προσεχείς εκλογές.

img_7123

Το ερώτημα ουσιαστικά, όπως το διατύπωσε ο κ. Ζαμάνης, ήταν “θέλουμε ή όχι να συνεχίσουμε τη διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει τα παιδιά μας πίσω στου Καργάκου”. Όπως ήταν αναμενόμενο, βέβαια, ανακινήθηκε και πάλι το ζήτημα της στατικής επάρκειας των παλιών κτηρίων, που φιλοξενούν εκ νέου το Δημοτικό της Δροσιάς: “Τελικά ποιος θα μας απαντήσει αν το κτήριο είναι κατάλληλο;” ήταν η ερώτηση γονιού, στην οποία ο κ. Ζαμάνης απάντησε με σαφήνεια: Ο Δήμος Διονύσου έχει ζητήσει από τις Κτηριακές Υποδομές (σ.σ. πρώην ΟΣΚ)- και εκ του περισσού- έκθεση αυτοψίας για το σχολείο, η οποία “κάποια στιγμή θα είναι έτοιμη. Αν η έκθεση, που μπορεί να καθυστερήσει, δείξει κάποιο πρόβλημα, τότε φεύγουμε”.

img_7125

Διαφορετική πάντως άποψη εξέφρασε ο πολιτικός μηχανικός και επίσης γονιός στο σχολείο Θ. Καρούμπαλης, που πιθανολόγησε ότι αποκλείεται η έκθεση αυτοψίας να γίνει πριν το Δεκέμβριο, με δεδομένο ότι ο ΟΣΚ ασχολείται με τις ζημιές από τους σεισμούς στα Γιάννενα, ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να απορριφθεί το αίτημα του Δήμου για την αυτοψία, μια που αυτή θα μπορούσε να γίνει από την Τεχνική Υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται εδώ πως για τρία χρόνια το Δημοτικό της Δροσιάς, που προηγουμένως λειτουργούσε στην οδό Αργυρουπόλεως, συστεγαζόταν με το 3ο Διονύσου στα κτήρια του Καργάκου. Τα δυο σχολεία εκπροσωπούνταν από ένα Σύλλογο, αυτόν του Δημοτικού Δροσιάς, με μέλη όμως και από τα δυο σχολεία. Πριν από ένα χρόνο περίπου μαθεύτηκε η πρόθεση της Δημοτικής αρχής για επαναλειτουργία των κτηρίων της Αργυρουπόλεως, που μετά από τρία χρόνια εγκατάλειψης, παρουσίαζαν προβλήματα από βανδαλισμούς και καιρικά φαινόμενα. Τον περασμένο Μάρτιο πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων, όπου με ευρεία πλειοψηφία αποφασίστηκε σειρά ενεργειών για την αποτροπή της μετεγκατάστασης των παιδιών στο παλιό σχολείο, τουλάχιστον μέχρι να επιβεβαιωθεί η στατική του επάρκεια, που αμφισβητείτο- και εξακολουθεί να αμφισβητείται- έντονα. Ανάμεσα στις ενέργειες που είχαν τότε αποφασισθεί, ήταν και η προσφυγή στο ΣτΕ για την ακύρωση της απόφασης που οδηγούσε 120 παιδιά από του Καργάκου στο παλιό σχολείο. Στη διάρκεια του καλοκαιριού έγιναν εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης του παλιού σχολείου, στις οποίες δεν περιλαμβανόταν ο έλεγχος για τη στατική επάρκεια, εντούτοις το σχολείο μετεγκαταστάθηκε, με αποτέλεσμα ο Σύλλογος να προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασής του περί προσφυγής στο ΣτΕ. Η μεταφορά των παιδιών στο κτήριο της Αργυρουπόλεως σήμαινε και την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Σύλλογο Γονέων, προερχομένων αποκλειστικά από το Δημοτικό της Δροσιάς. Η εκλογή αυτή θα πραγματοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα ενώ παράλληλα θα υπάρξουν επαφές με το δικηγόρο του Συλλόγου, ενόψει της εκδίκασης της προσφυγής στο ΣτΕ στις 3 Νοεμβρίου.

Αξίζει, τέλος, να τονισθεί πως η απερχόμενη Πρόεδρος Λ. Λαγού διάβασε μήνυμα του τέως Προέδρου Σ. Κοτρώτσου, με το οποίο ο τελευταίος υπενθυμίζει πως οι ενέργειες του Συλλόγου υπαγορεύθηκαν από την εξουσιοδότηση των γονέων με γνώμονα το καλύτερο για τους μαθητές, ενώ τονίζει πως «κανείς άλλος από τη Δικαιοσύνη δεν είναι κατάλληλος να λάβει απόφαση για την ασφάλεια των παιδιών».