logo


Για αδράνεια περί την υλοποίηση δικαστικών αποφάσεων που αφορούν σε διεκδίκηση και κατοχύρωση δημοτικής γης πολλών στρεμμάτων, κατηγόρησε τη Διοίκηση του Δήμου εκ μέρους της Νέας Πνοής για το Διόνυσο ο Γ. Φωτάκης στην πρόσφατη (18/10) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

fwtakis

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Φωτάκης επεσήμανε την ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής να υλοποιήσει τη δικαστική απόφαση που αποδίδει 43 στρέμματα από το ΤΥΠΕΤ Διονύσου στο Δήμο, αλλά και την κατοχύρωση άλλων 260 στρεμμάτων στην ίδια Δημοτική Κοινότητα, που περιήλθαν στην κυριότητα του Δήμου με εφετειακή απόφαση πριν από 5 χρόνια. Για την τελευταία μάλιστα περίπτωση, ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας τόνισε πως σε κάθε ευκαιρία- είτε στη συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό είτε στο Τοπικό Συμβούλιο- υπογραμμίζεται πως η εξέλιξη δεν είναι καλή για το Δήμο. Και αυτό γιατί τρεις μεγαλοϊδιοκτήτες- η ΔΙΟΝΥΣΟΣ Α.Ε., τα Λατομεία Μαρμάρου και ο Συνεταιρισμός Νέα Αιολίς- έχουν εγγράψει στις κτηματολογικές μερίδες τους κομμάτια από αυτή τη δημοτική γη, χωρίς μέχρι στιγμής καμιά παρέμβαση από πλευράς Δήμου, για τη διόρθωση των κτηματολογικών πινάκων και  αποκατάσταση της νομιμότητας. Υπενθύμισε μάλιστα ο κ. Φωτάκης επιστολή του αείμνηστου Σακελλάριου Σωτηρίου προς το Δημοτικό Συμβούλιο, το 2012, που προέτρεπε την τότε Διοίκηση να προστατέψει την περιουσία τού Δήμου, οριοθετώντας και περιφράσσοντας τα 260 στρέμματα.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως την παραπάνω τοποθέτηση θεώρησε εξαιρετικά σημαντική ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Θ. Στάικος, που μάλιστα πρότεινε να συσταθεί Επιτροπή αποτελούμενη κυρίως από τους Διονυσιώτες δημοτικούς συμβούλους, ώστε να εξεταστούν οι αντικρουόμενες απόψεις για το θέμα που «ωφελούν τρίτους».

Εντύπωση πάντως προκάλεσε εδώ η άγνοια, όπως φάνηκε, του Δημάρχου Διονύσου Δ. Ζαμάνη για το εν λόγω θέμα, παρόλο που τούτο είχε ανακινηθεί και κατά τη συζήτηση για τη συγκρότηση “διαρκούς διαπαραταξιακής Επιτροπής” που θα ασχολείτο με τα σημαντικά ζητήματα της πόλης.