logo


Ζητήματα που αφορούν σε εργαζόμενους έθιξαν με ερωτήσεις τους στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, τόσο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Καλαφατέλης όσο και η συνάδελφός του από τη Λαϊκή Συσπείρωση Ζ. Σώκου.

img_7054

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Καλαφατέλης αναφέρθηκε σε τρεις αναθέσεις εκδηλώσεων από τον ΘΕΣΠΙ (σ.σ. αυτόν που κλείνει αλλά όλο και λειτουργεί) στη δημοτική αναπτυξιακή εταιρεία ΕΞΕΛΙΞΗ. Αναρωτήθηκε μάλιστα σε ποιον θα πρέπει να απευθυνθεί κάποιος για περισσότερες πληροφορίες, πάνω σε αυτές τις αναθέσεις, φέρνοντας για πρώτη φορά στην επιφάνεια το πρόβλημα με το άδηλο καθεστώς απασχόλησης του Η. Κουρκούτα στο Δήμο: “Επί ενάμιση χρόνο εμφανίζεται ως εθελοντής, υποκαθιστώντας και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΕΣΠΙ. Δεν είμαστε εναντίον ενός οικογενειάρχη, αλλά εδώ πρόκειται για περίπτωση μαύρης εργασίας” υπογράμμισε ο δημοτικός σύμβουλος, χωρίς εντούτοις να πάρει καμιά διευκρινιστική απάντηση από το Δήμαρχο Δ. Ζαμάνη. Πάντως ο κ. Καλαφατέλης δήλωσε πως η παράταξή του θα πάει το θέμα στην Επιθεώρηση Εργασίας.

img_7053

Η οποία Επιθεώρηση έχει ήδη ασχοληθεί και με την αναφορά της Δ. Σαββοπούλου- Σαλντουρίδου (σ.σ. πρόκειται για την οδηγό που τοποθετήθηκε σε απορριμματοφόρο, αρνήθηκε να προσέλθει στη θέση της χωρίς εκπαίδευση, της επιβλήθηκε στέρηση 28 ημερομισθίων και προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας, αλλά και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση). Το θέμα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο με ερώτησή της η κ. Σώκου, προειδοποιώντας πως κατά την εξέλιξη της υπόθεσης “πολλά πράγματα θα ξεσκεπαστούν”. Για το ίδιο ζήτημα η ίδια, με αντιπροσωπεία της ΟΓΕ Διονύσου, επισκέφτηκαν την αμέσως επομένη ημέρα το Δήμαρχο ζητώντας διευκρινίσεις και υποστηρίζοντας τα αιτήματα της υπαλλήλου. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, η κ. Σαλντουρίδου έχει ήδη κληθεί σε απολογία επειδή στη δημόσια- μέσω facebook- κριτική της στη Διοίκηση χρησιμοποίησε, όπως υποστηρίζεται, προσβλητικές εκφράσεις και της έχει επιβληθεί στέρηση επιπλέον 6 ημερομισθίων.

img_7061

Μιλώντας, τέλος, για εργαζομένους, εντύπωση έχει προκαλέσει το τελυταίο διάστημα η παρουσία κάμερας που μαγνητοσκοπεί τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε ερώτηση της Οδού Διονύσου, ο κύριος της φωτογραφίας δήλωσε πως εκπροσωπεί το κανάλι LocalTV, με το οποίο έχει ξεκινήσει συνεργασία ο Δήμος Διονύσου. Τη συνεργασία αυτή πάντως αγνοοούσαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που ρωτήσαμε, ενώ σχετική σύμβαση δεν έχει περάσει από την Οικονομική Επιτροπή, όπως επιβεβαίωσε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Στ. Μαγγίνα.