logo


Η ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Καλαφατέλη στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (18/10) ήταν σαφής: Τι σκοπεύει να κάνει η Διοίκηση μετά από το περιστατικό που σημειώθηκε τις προάλλες στη Σχολική Επιτροπή Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης ανάμεσα στον Μ. Κασαπάκη και τον Α. Δελαγραμμάτικα, όταν εκτός από τις ύβρεις και τη χειροδικία αντηλλάγησαν και κατηγορίες για αδιαφανείς οικονομικές συναλλαγές; Όταν επιπλέον ο δεύτερος των συμπλακέντων “είναι Πρόεδρος και αποκλειστικός διαχειριστής στη Σχολική Επιτροπή Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης όπου οι διαδικασίες είναι αδιαφανείς, ενώ εμφανίζεται και στη λίστα των οφειλετών του Δημοσίου με πάνω από από 1 εκατομμύριο ευρώ χρέος; Θεωρείτε πως είναι ο κατάλληλος για τις θέσεις αυτές; Όταν μάλιστα έχετε ζητήσει την παραίτηση άλλων για μικρότερους λόγους;”

Η απάντηση του Δημάρχου Δ. Ζαμάνη ήταν άμεση: “Σε κατινιές και διαπροσωπικές σχέσεις δεν μπαίνω ούτε δέχομαι μαθήματα από σας. Θυμηθείτε τη λογίστρια της Σχολικής Επιτροπής που ενώπιον εμού και άλλων δυο παρισταμένων ομολόγησε πως μοιραζόταν την αμοιβή της με τον αδελφό σας”.

Ήταν όμως και η αναμενόμενη;

Τα πραγματικά περιστατικά που σημειώθηκαν σ’εκείνη την επεισοδιακή συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής περιλαμβάνουν ανταλλαγή κατηγοριών για στημένες οικονομικές συναλλαγές, ύβρεις και εν τέλει χειροδικία. Αρνητικοί πρωταγωνιστές δυο μέλη της παράταξης της Δημοτικής Αρχής, που κατέχουν θέση ευθύνης σε θεσμικά όργανα- ο κ. Κασαπάκης είναι αιρετός, Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγ. Στεφάνου και μέλος της Σχολικής Επιτροπής Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης και ο κ. Δελαγραμμάτικας ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση της Δημοτικής Αρχής, ως μέλος της ίδιας Επιτροπής και ως Πρόεδρος στην Επιτροπή Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης. Με λίγα λόγια διαχειρίζονται και οι δύο δημοτικό χρήμα. Ο ένας κατηγόρησε τον άλλο για αδιαφανείς συναλλαγές αυτού του δημοτικού χρήματος- και οι κατηγορίες αυτές δεν περιορίστηκαν στα λόγια. Και οι δύο- είκοσι μέρες μετά από το περιστατικό- παραμένουν στη θέση τους, στα θεσμικά όργανα του Δήμου. Παραμένουν επίσης στον αέρα οι υπόνοιες που εκτόξευσαν ο ένας στον άλλο, μια που η Δημοτική Αρχή- και ο Δήμαρχος ως πολιτικός προϊστάμενος και των δυο- δεν έχει προβεί σε καμιά κίνηση, για να διαλύσει τις όποιες ανησυχίες και απορίες έχουν δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη. Αντιθέτως με την απραξία του φαίνεται να καλύπτει τα στελέχη της παράταξής του.

Οι δυο κύριοι δεν καυγάδισαν στο καφενείο της γειτονιάς τους για τον αγώνα της Κυριακής ή για το αμπέλι τους. Για τα χρήματα των δημοτών καυγάδισαν. Και παραμένουν ακόμη ακλόνητοι;

Και μετά από αυτά ο Δήμαρχος πιστεύει πως μπορεί να ξεμπερδεύει με την ατάκα για κατινιές και διαπροσωπικές σχέσεις; Επειδή η ερώτηση ήρθε από τον διαχρονικό πολιτικό του αντίπαλο; Θα είχε άραγε διαφορά αν ρωτούσαν οι άλλοι επικεφαλής- οι οποίοι, ειρήσθω εν παρόδω, σφυρίζουν αδιάφορα για τέτοια φαινόμενα;