logo


Αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας η προγραμματισμένη για χθες Τετάρτη 19 Οκτωβρίου Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Δροσιάς. Σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου, απαρτία για την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης επιτυγχάνεται όταν εκπροσωπείται το 1/3 του συνολικού αριθμού των μαθητών, εν προκειμένω 40 παιδιά, και εφόσον οι παρευρισκόμενοι γονείς είναι ταμειακώς εντάξει. Οι γονείς όμως που τελικώς προσήλθαν εκπροσωπούσαν μόνο 27 παιδιά. Και αυτό, παρά την έγκαιρη πρόσκληση που είχε απευθύνει το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, παρά τις εξελίξεις που αφορούν στην πρόσφατη μετεγκατάσταση του σχολείου, και παρά τις προσωπικές εκκλήσεις του ίδιου του Δημάρχου Δ. Ζαμάνη, γονέα στο σχολείο, για μαζική προσέλευση των γονιών στη Συνέλευση, ώστε να ορισθούν οι υποψηφιότητες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και πλέον να στηθεί ο Σύλλογος, που θα εκπροσωπεί τους γονείς από το Δημοτικό Δροσιάς και μόνον.

img_7072

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως αντικείμενο της Συνέλευσης ήταν ο απολογισμός πεπραγμένων της απερχόμενης Διοίκησης του Συλλόγου ενόψει εκλογών για νέο ΔΣ, ενώ στο πλαίσιό της έγινε και εκτενής ενημέρωση για τις τελευταίες κινήσεις με την κατάθεση ενώπιον του ΣτΕ αίτησης για αναστολή, αλλά και για ακύρωση της απόφασης που έφερε 120 μαθητές από του Καργάκου στο παλιό σχολείο της οδού Αργυρουπόλεως. Υπενθυμίζεται πως οι παραπάνω νομικές ενέργειες είχαν αποφασισθεί με εκτεταμένη πλειοψηφία στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, τον περασμένο Μάρτιο, ενώ είχε εκδοθεί και σχετικό ψήφισμα με πάνω από 110 υπογραφές. Την απόφαση εκείνη υλοποιούσε μέχρι σήμερα το Διοκητικό Συμβούλιο, όπως επανειλημμένα τόνιζαν τα μέλη του αλλά και ο δικηγόρος του Συλλόγου.

img_7067

Η ατμόσφαιρα εξ αρχής ήταν φορτισμένη- χρησιμοποιήθηκε μέχρι και το κουδούνι της τάξης για να επιβληθεί στοιχειώδης ησυχία- με γονείς να αμφισβητούν ή και να αρνούνται την καταστατική τους υποχρέωση να πληρώσουν συνδρομή, να ζητούν Συνέλευση και τροποποίηση καταστατικού “εδώ και τώρα” με όσους παρίσταντο, να κατηγορούν το απερχόμενο ΔΣ ότι παίζει με τα παιδιά “που δεν είναι βαλίτσες για να τα πηγαίνουμε από δω κι από κει”, να εκτοξεύουν προς πάσα κατεύθυνση κατηγορίες για πολιτικά παιχνίδια, να ανακινούν όψιμα ζήτημα νόμιμης εκλογής του απερχόμενου ΔΣ και να υποστηρίζουν πως παραπλανήθηκαν όταν πριν από 6 μήνες υπέγραψαν το ψήφισμα που εξουσιοδοτούσε το ΔΣ για νομικές ενέργειες. Δεν έλειψαν μάλιστα και αυτοί που θέλησαν να ελέγξουν μήπως η υπογραφή τους υποκλάπηκε και χρησιμοποιήθηκε για την ενίσχυση εκείνου του ψηφίσματος.

Δ. Ζαμάνης: “Δεν φταίει το Συμβούλιο, εμείς φταίμε που δεν ήρθαμε”

img_7070
Μπροστά στην κατάσταση αυτή ο κ. Ζαμάνης λειτούργησε πυροσβεστικά, τονίζοντας πως η ανεπαρκής προσέλευση μπορεί να αποδοθεί σε ευθύνη μόνο των γονιών, και όχι του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου “με όποιον τρόπο και αν εξελέγη”. Ζήτησε μάλιστα να τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης, ώστε οι μετέπειτα αποφάσεις του Συλλόγου να έχουν νομιμότητα, κάτι που είχαν ήδη τονίσει οι εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων Α. Τόκκα και Λ. Μαγκλάρα, οι οποίες επίσης παρευρίσκονταν. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε και αυτός από την πλευρά του τους γονείς για την εξέλιξη των αιτήσεων στο ΣτΕ, ενώ για μια ακόμη φορά τόνισε πως ο έλεγχος στατικής επάρκειας στο σχολείο της Αργυρουπόλεως δεν είναι νομικά αναγκαίος: “Δεν πρόκειται για νέο σχολείο, αλλά για σχολείο που τυπικά δεν έχει πάψει να λειτουργεί”, ενώ απέδωσε σε «εσφαλμένη εντύπωση» το έγγραφο της Προϊσταμένης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου που μιλούσε περί Πρακτικού Καταλληλότητας και ελέγχου στατικής επάρκειας  Ο κ. Ζαμάνης μίλησε επιπλέον για πρόκληση αδικαιολόγητης και αβάσιμης ανησυχίας αναφορικά με την ασφάλεια του σχολείου, στο οποίο έγιναν εκτεταμένες εργασίες επισκευών, ενώ τόνισε πως μια μελέτη (σ.σ. πρόκειται για τη μελέτη γονέα- πολιτικού μηχανικού που διαπίστωνε προβλήματα στον οπλισμό του κτηρίου) για να διαθέτει επιστημονική και επαγγελματική δεοντολογία πρέπει να είναι υπογεγραμμένη. Διαβεβαίωσε, τέλος, πως έλεγχος στατικής επάρκειας θα γίνει στο σχολείο, στο πλαίσιο σχετικής εργολαβίας, για όλα τα δημοτικά κτήρια, συμπεριλαμβανομένων βέβαια και των σχολικών.

Η Γενική Συνέλευση, τελικώς, αναβλήθηκε για την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί με όσους γονείς προσέλθουν, όπως προβλέπει το καταστατικό. Η Εφορευτική Επιτροπή που θα προκύψει θα οδηγήσει το Σύλλογο σε εκλογές- με πολύ πιθανή την απόφαση για αναστολή των ενεργειών ενώπιον του ΣτΕ, όπως διαφάνηκε χθες.