logo


Αποτελεί πρόκληση για το Γυναικείο Ριζοσπαστικό κίνημα και την Ομάδα Γυναικών Διονύσου, μέλος της ΟΓΕ, η τιμωρητική – εκδικητική απόφαση της Δημοτικής Αρχής Ζαμάνη, να στερήσει τη μισθοδοσία Αυγούστου σε εργαζόμενη με τέσσερα παιδιά, που εργάζεται στην υπηρεσία περιβάλλοντος του Δήμου Διονύσου.

Η εργαζόμενη, με σύμβαση αορίστου χρόνου και ειδικότητα «οδηγός λεωφορείου», υποχρεώθηκε χωρίς να υπάρχουν επείγουσες και αναγκαίες συνθήκες, και χωρίς εντολή δημάρχου, να οδηγήσει απορριμματοφόρο όχημα. Η ίδια αρνήθηκε για λόγους ασφάλειας και αφού ακολούθησαν αναφορές, πειθαρχικά όργανα και «ό,τι προβλέπεται», η «Δημοτική Ιερά Εξέταση Διονύσου» αποφάσισε ως ποινή, να μην της καταβάλλει τη μισθοδοσία Αυγούστου.

Η ουσία όμως για το Γυναικείο Ριζοσπαστικό κίνημα είναι ότι η συγκεκριμένη εργαζόμενη, μαζί με άλλους συναδέλφους της, στο χώρο εργασίας της, είναι δραστήρια, μαχητική, διεκδικητική. Την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία των Δήμων, μεταξύ αυτών και ο Δήμος Διονύσου, διογκώνουν και αφαιμάζουν τις λαϊκές οικογένειες, με δημοτικά τέλη και εισφορές, που παραδίδουν τα αποθεματικά, που οι υπηρεσίες των Δήμων λειτουργούν με 5μηνα, 8μηνα και ό,τι πιο «ευέλικτο», κι όπου δεν υπάρχουν αυτά οι υπηρεσίες απλά ΔΕΝ λειτουργούν.

Η Δημοτική Αρχή Ζαμάνη «αλληθωρίζοντας» για όλα αυτά, επέλεξε να κάνει επίδειξη δύναμης σε εργαζόμενη, μητέρα τεσσάρων παιδιών, επιβάλλοντας την ποινή της στέρησης μισθού.

Και για όποιον αναρωτιέται ακόμα γιατί εξαντλήθηκε η αυστηρότητα της Δημοτικής Αρχής στη συγκεκριμένη εργαζόμενη, η απάντηση είναι η εξής : Η Δημοτική Αρχή, στην πραγματικότητα στοχεύει να «βάλει στον πάγο» όσους εργαζόμενους διεκδικούν τα δικαιώματά τους, όσους οργανώνονται σε χώρους δουλειάς, στα σωματεία τους.

Η Ομάδα Γυναικών Διονύσου εκφράζει τη συμπαράστασή της στην συναδέλφισσα και απαιτεί να της καταβληθεί ο μισθός του Αυγούστου.

Παράλληλα καλούμε όλες τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, ιδιαίτερα τις νέες γυναίκες, να παλέψουμε μαζί, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, για έμπρακτη αναγνώριση της κοινωνικής αξίας της μητρότητας.

Μόνο μέσα από τον οργανωμένο αγώνα, που βάζει στο στόχαστρο τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας, μπορούμε να βάλουμε εμπόδια, μέχρι να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική.