logo


Διαπαραταξιακή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στις 7 το βράδυ στην Άνοιξη, ώστε να συζητηθεί η πρόθεση επιχειρηματία να εκμεταλλευθεί το χώρο του ΟΣΕ στον Άγ. Στέφανο, με στόχο την ίδρυση και λειτουργία Πλυντηρίου Αυτοκινήτων. Στη συνάντηση θα παρευρίσκεται και ο Π. Βορριάς, Πρόεδρος της Συμμαχίας για τον Πολίτη, της παράταξης που ανέδειξε το θέμα με πρόσφατη ανακοίνωσή της.

Το ίδιο θέμα απασχόλησε εκτός Ημερησίας Διατάξεως και τη χθεσινή (18/10) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: Με κοινή ερώτηση, την οποία υπέγραφαν όλες οι δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας, ζητούσαν επίσημη ενημέρωση από το Δήμαρχο Δ. Ζαμάνη “για τις θέσεις της διοίκησης του δήμου, του ιδίου προσωπικά, των δημοτικών συμβούλων που εκλέγονται στον Άγ. Στέφανο, καθώς και όλων των δημοτικών συμβούλων… για ένα θέμα που θα ‘διαλύσει’ την πόλη του Αγ. Στεφάνου”. Σύμφωνα με την ίδια ερώτηση, πληροφορίες θέλουν ιδιώτη να έχει μισθώσει το σημερινό χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στο ελεύθερο parking του ΟΣΕ από τη ΓΑΙΟΣΕ, με στόχο τη λειτουργία Πλυντηρίου Αυτοκινήτων ή χώρου στάθμευσης οχημάτων επί πληρωμή.

Στενά παρακολουθεί το θέμα η Διοίκηση, δήλωσε από την πλευρά του ο Δήμαρχος, που επιβεβαίωσε τη μίσθωση του χώρου από τον επιχειρηματία καθώς και την απόπειρα περίφραξής του, ενέργεια που όμως σταμάτησε μετά από καταγγελία του κ. Ζαμάνη στο Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Στεφάνου: “Τόσο η διαδικασία έκδοσης άδειας από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου όσο και η προσπάθεια περίφραξης του χώρου έχουν σταματήσει” τόνισε ο Δήμαρχος, που επιπλέον δήλωσε ότι δεν υπάρχει αντίρρηση να έρθει το θέμα προς συζήτηση και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται πως στη σχετική ανακοίνωση της Συμμαχίας για τον Πολίτη καταγράφονταν αναλυτικά τα προβλήματαπου σχετίζονται με τη λειτουργία μιας τέτοιας επιχείρησης: μη επιτρεπόμενη χρήση, κίνδυνος για την ασφάλεια του δικτύου, του κοινού και των παρακείμενων κτηρίων από ενδεχόμενη διάβρωση του υπεδάφους, επιβάρυνση της ποιότητας ζωής στην πόλη κ.λπ.

Στη σημερινή διαπαραταξιακή συνάντηση, τέλος, έχουν προσκληθεί και οι εκπρόσωποι των τοπικών Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, “ώστε να αντλήσουν πληροφορίες για την ενημέρωση του αναγνωστικού τους κοινού”.