logo


Τη δημιουργία των «Κέντρων Κοινότητας», των νέων κοινωνικών δομών σε 55 Δήμους της Περιφέρειας Αττικής, δρομολόγησε η Περιφέρεια Αττικής με τη χρηματοδότηση της λειτουργίας τους για 3 έτη.
Ειδικότερα, στο ΠΕΠ Αττικής εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 2746/11.07.16 πρόσκληση, προϋπολογισμού 13.500.000 ευρώ, η οποία απευθύνεται στους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων, με στόχο τη δημιουργία και λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω πρόσκλησης κατατέθηκαν 55 προτάσεις -μεταξύ αυτών και του Δήμου Διονύσου-ενώ ήδη η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρ. Δούρου, υπέγραψε τις πρώτες εντάξεις Πράξεων στο ΠΕΠ Αττικής, που αφορούν σε Κέντρα Κοινότητας στους Δήμους Αιγάλεω, Ηλιούπολης, Κορυδαλλού, Αγίου Δημητρίου, Παπάγου – Χολαργού. Επισημαίνεται ότι στο προσεχές διάστημα θα ολοκληρωθούν οι εντάξεις και των υπολοίπων.

Σημειώνεται ότι τα Κέντρα Κοινότητας θα λειτουργήσουν ως συμπληρωματικές δομές των Κοινωνικών Υπηρεσιών των αντίστοιχων ΟΤΑ α΄ βαθμού. Στόχος της λειτουργίας τους είναι η περαιτέρω υποστήριξη των Δήμων στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή λειτουργίας τους.

πηγή: aftodioikisi.gr