logo


Πραγματοποιήθηκε επιτυχώς το σαρακατσάνικο γλέντι στην πλατεία της Ροδόπολης, που αποτέλεσε και την εναρκτήρια εκδήλωση για τη φετινή χορευτική περίοδο (2106-17) του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Ροδόπολης «ΤΟ ΡΟΔΟ» . Παράλληλα, έγινε και μια προσπάθεια να αναβιώσει το παλιό πανηγύρι της Ροδόπολης (Μπάλλας), που είχε σταματήσει από τη δεκαετία του ’70.

Εντυπωσιακή ήταν η προσφορά εκ μέρους των κατοίκων, νοικοκυρών και επιχειρήσεων της περιοχής, με παραδοσιακά σαρακατσάνικα εδέσματα, όπως πίτες, ψητά, γλυκίσματα και ντόπιο κρασί. Η ψησταριά, που στήθηκε και η γάστρα, που κατασκευάστηκε στην πλατεία πραγματικά μας μετέφερε σ’ εκείνο το καλό «πανηγυριώτικο» παρελθόν. Χειριστές των πιο πάνω, αποτελούν ο Σπύρος Μανέτας και ο Τάκης Καλυβιώτης, οι οποίοι απέσπασαν δίκαια τα δικά τους βραβεία. Με τη σειρά τους, οι μουσικοί ικανοποίησαν μεγάλους και μικρούς, με τους παραδοσιακούς ήχους τους.

glenti

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Δημήτρης Γούλας, αναφερόμενος στην εκδήλωση εστίασε στην πλέον της 20ετίας ιστορία του συλλόγου, με τις καλές και δύσκολες στιγμές στην πορεία του, αλλά τόνισε και τη συνεχή παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας. Με την ευκαιρία αυτή ξαναθύμισε το 1ο Δ.Σ. του συλλόγου, συγκροτούμενο από τους: Παπαδόπουλο Γιώργο, Μάμαλη Γιώργο, Μαγγίνα Χαρά, Μαγγίνα Μανώλη, Οικονόμου Θρασύβουλο, Γούλα Δημήτρη, καθώς και κάποια μέλη της 1ης χορευτικής ομάδας: Γούλα Ευαγγελία, Κερασιώτη Αναστασία, Μαγγίνα Χαρά, Παπαδοπούλου Άννα, που αποτέλεσαν και το ‘’σύμβολο’’ του συλλόγου. 
Στη συνέχεια, σύστησε τους νέους συνεργάτες: κ. Θάνο Παπανδρέου, κ. Στέφανο Γανωτή , κ. Σουγκλάκο Θοδωρή στη διδασκαλία χορού , κ. Χριστοδούλου Καλλιόπη στην κιθάρα, κ. Γούλα Ιωάννα στο αρμόνιο, κ. Γανωτή Στέφανο στη λύρα και στα κρουστά, κ. Βαγγέλη Σαραντίδη στην χορωδία παραδοσιακής μουσικής και κ. Πουρσανίδη Κοσμά στη βυζαντινή χορωδία.

glenti1

Αναφέρθηκε σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη βραδιά, ονομαστικά: στο δήμαρχο, τις υπηρεσίες του δήμου και της δημοτικής κοινότητας Ροδόπολης, στην αντιδήμαρχο Στέλλα Μαγγίνα και τον πρόεδρο της Δ.Ε. Ροδόπολης Μανώλη Κόκκαλη, που χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατή η υλοποίηση της εκδήλωσης. 
Κατέληξε λέγοντας πως οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις του τόπου, σε ό,τι σχετίζεται με τις παραδοσιακές τους καταβολές, είναι πρόθυμοι να προσφέρουν ανιδιοτελώς, αλλά και να διασκεδάσουν πραγματικά.

Παρευρέθηκαν στην εκδήλωση: ο δημοτικός σύμβουλος κ. Υφαντής Ηλίας, ο αντιδήμαρχος κ. Κοκμοτός Βασίλειος, ο τέως πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ροδόπολης κ. Κλεφτάκης Βασίλειος, ο κ. Σεϊντής Παναγιώτης, η κ. Πολύζου Δήμητρα. Επίσης, ο χοροδιδάσκαλος κ. Παντζιαρίδης και οι μαθητές του, μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου «Εμμέλεια» κ.ά.

Σημαντική και απαραίτητη ήταν και συμβολή του δημοτικού συμβούλου κ. Τσούκα Παναγιώτη, που με την προσφορά και τις ιδέες του ενίσχυσε τον σαρακατσάνικο χαρακτήρα της εκδήλωσης.