logo


Δικαιώθηκε από την Επιθεώρηση Εργασίας η υπάλληλος του Δήμου Δ. Σαββοπούλου-Σαλντουρίδου, μετά από την προσφυγή της με την οποία ζητούσε να της αναγνωρισθεί η θέση του οδηγού λεωφορείου, για την οποία είχε προσληφθεί στο Δήμο Διονύσου.

img_7003

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Σαλντουρίδου, που είχε προσληφθεί στην προκαλλικρατική Κοινότητα Σταμάτας ως οδηγός λεωφορείου για την εξυπηρέτηση του ΚΑΠΗ, ήταν μία από τους 4 υπαλλήλους που μέχρι πρόσφατα δούλευαν στο Δήμο με μειωμένο ωράριο 4 ωρών ημερησίως. Το θέμα τους μάλιστα είχε απασχολήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο τον Απρίλιο του 2015 κατά τη συζήτηση για τη μετατροπή των συμβάσεων 128 εργαζομένων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Με μεταγενέστερη υπουργική εγκύκλιο αποφασίσθηκε η απασχόληση των τεσσάρων να γίνεται με πλήρες ωράριο και οι υπάλληλοι τοποθετήθηκαν στη θέση τους.

Αρχές του καλοκαιριού η κ. Σαλντουρίδου, που μέχρι τότε ακόμη δούλευε ως οδηγός λεωφορείου, και μάλιστα στο ΒΑΝ του Δήμου, έλαβε εντολή να αναλάβει νέα θέση, αυτή του οδηγού σε απορριμματοφόρο. Η ίδια, και για να ανταποκριθεί καλύτερα στα καθήκοντά της, ζήτησε πρώτα να εκπαιδευθεί στο νέο αντικείμενο. Όταν δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημά της αυτό, αρνήθηκε να προσέλθει στα νέα της καθήκοντα, με αποτέλεσμα να της γίνουν αναφορές για άρνηση εργασίας και να της επιβληθεί στέρηση 28 ημερομισθίων. Η κ. Σαλντουρίδου με δημόσια καταγγελία της τον περασμένο Σεπτέμβριο μιλούσε για “απίστευτο bullying σε βάρος της από τη δημοτική αρχή”, ενώ έχοντας από την πρώτη στιγμή τη στήριξη του Σωματείου Υπαλλήλων του Δήμου και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία και τη δικαίωσε, συστήνοντας μάλιστα στο Δήμο «να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς ανεύρεση εξωδικαστικής λύσης».

img_7004

Μετά και από την εξέλιξη αυτή, η κ. Σαλντουρίδου δηλώνει στην Οδό Διονύσου: «Δεν έχω πρόβλημα να οδηγήσω οποιοδήποτε όχημα του Δήμου. Αλλά ζητώ αυτά που δικαιούμαι: να ανακληθούν οι αναφορές σε βάρος μου για να καθαρίσει ο φάκελός μου, να μου δοθεί ο μισθός που μου στέρησαν και να ξεκαθαριστεί και επίσημα πως η θέση για την οποία προσλήφθηκα είναι για οδηγός λεωφορείου». Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει υπάρξει από πλευράς Δήμου καμιά αντίδραση, με ορατό το ενδεχόμενο η υπόθεση να πάρει το δρόμο για τα πολιτικά δικαστήρια.