logo


Προειδοποίηση ότι δεν θα ανεχθεί στο μέλλον συμπεριφορές και φαινόμενα όπως αυτά που σημειώθηκαν στη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης στις 30 Σεπτεμβρίου, απηύθυνε προς πάσα κατεύθυνση η Πρόεδρος Ε. Καγιαλή την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, όταν η Επιτροπή συνεκλήθη εκ νέου. Προσέθεσε επιπλέον ότι στο εξής και εφόσον η προειδοποίηση αυτή πέσει στο κενό, τα μέτρα που θα πάρει θα είναι πολύ σκληρά, χωρίς πάντως να διευκρινίσει τι εννοεί. Αφορμή για την παραπάνω τοποθέτηση στάθηκε η παρέμβαση της διευθύντριας του 1ου Δημοτικού Αγ. Στεφάνου Ε. Μουλού, η οποία αποδοκίμασε σε έντονο ύφος τα όσα διαδραματίσθηκαν στην ταραχώδη συνεδρίαση της 30ής Σεπτεμβρίου, υπογραμμίζοντας πως τόσο η ίδια όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής ήρθαν σε πολύ δύσκολη θέση: “Η Σχολική Επιτροπή είναι θεσμός της πολιτείας με έργο της την προώθηση των θεμάτων των σχολείων, άρα και της τοπικής κοινωνίας” υπενθύμισε στους συναδέλφους της η κ. Μουλού και προσέθεσε: “Αν δεν μπορούμε να διαχειριστούμε το θυμό στα μικρά, τότε πώς θα αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα; Οι συμπεριφορές που παρακολουθήσαμε δεν τιμούν κανέναν. Παρακαλώ όλους μας να τιμούμε με το έργο και τη στάση μας το έργο της Σχολικής Επιτροπής”.

img_6956

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η παρέμβαση του Αντιπροέδρου Π. Τσούκα, που επιπλέον τόνισε το παράδειγμα που τα μέλη δίνουν με τη συμπεριφορά τους στα παιδιά, των οποίων είναι εκπρόσωποι.

Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε ο ένας εκ των δυο πρωταγωνιστών των επεισοδίων Α. Δελαγραμμάτικας, ο οποίος παραδέχθηκε πως δεν κατόρθωσε να διαχειριστεί το θυμό του μια που άκουσε να καθυβρίζεται “το ιερό πρόσωπο που τον έφερε στον κόσμο”, επικαλούμενος μάλιστα για το τελευταίο τη μαρτυρία του δημοτικού συμβούλου Π. Τσούκα και του Αντιδήμαρχου Β. Κοκμοτού (σ.σ. ο τελευταίος, πάντως, δήλωσε στην Οδό Διονύσου πως μια που δεν ήταν παρών σ’ εκείνη τη συνεδρίαση, επομένως γνωρίζει μόνο ό, τι του μεταφέρθηκε): ‘Έχω δεχθεί πολλές προκλήσεις από το καλοκαίρι. Αλλά δεν έχω δώσει το δικαίωμα σε κανένα να με προσβάλλει όπως έκανε αυτός ο διαμερισματικός σύμβουλος ή δήμαρχος ή δεν ξέρω τι άλλο και έφερε σε δύσκολη θέση δυο ανθρώπους που όλο το καλοκαίρι έτρεχαν για να φτιάξουν τα σχολεία. Ζητώ συγγνώμη από όλους σας. Ήρθα να κάνω μια συγκεκριμένη δουλειά που την έχω σπουδάσει”, κατέληξε ο κ. Δελαγραμμάτικας.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο έτερος των εμπλακέντων σε φραστικούς- και ίσως όχι μόνο- διαπληκτισμούς Μ. Κασαπάκης, Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγ. Στεφάνου. Η απουσία του, κατά πληροφορίες, συνδέεται άμεσα με φημολογούμενη συνάντηση που εκκρεμεί ακόμη ανάμεσα στον ίδιο, τον κ. Δελαγραμμάτικα και το Δήμαρχο Δ. Ζαμάνη ώστε να δοθούν οι αναγκαίες εξηγήσεις και να αποκατασταθεί η ηρεμία στη Σχολική Επιτροπή αλλά και στην παράταξη της Διοίκησης.

Εντωμεταξύ κάθε άλλο παρά ήρεμα κύλησε και η προχθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, την οποία παρακολούθησαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δ. Ράικος της Διοίκησης και Γ. Καλαφατέλης επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας. Αφορμή για εντάσεις- ενδοπαραταξιακές και πάλι- υπήρξε η εκτός Ημερησίας Διατάξεως έντονη παρέμβαση της Π. Ταουξή, εντεταλμένης συμβούλου για τον Αγ. Στέφανο, σχετικά με τα προβλήματα που χρονίζουν στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής. Βασισμένη η κ. Ταουξή σε σχετικές επιστολές των Διευθυντριών των σχολείων, διέτρεξε μία προς μία τις εκκρεμότητες στα σχολικά κτήρια, που εκκρεμούν επί χρόνια: “Δεν μπορείτε να βγάζετε φωτογραφίες και να λέτε πως τα σχολεία είναι έτοιμα, ενώ υπάρχουν τόσα προβλήματα. Ντρέπομαι για λογαριασμό μου να πάω στον Άγ. Στέφανο. Σημειώστε πως δεν έχω ξαναέρθει να σας ενοχλήσω άλλη φορά, αλλά πίστευα πως θα είχατε την ευθιξία να ασχοληθείτε” τόνισε η κ. Ταουξή, πυροδοτώντας βέβαια αντιδράσεις.

img_6955

Ιδιαιτέρως οξύς ήταν ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Π. Τσούκας που κατηγόρησε τη συνάδελφό του ότι κάνει επίδειξη πολιτικής: “Να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Εκλέγεστε στον Άγ. Στέφανο 20 χρόνια και τι κάνατε; Εμείς έχουμε αναλάβει θητεία 2 μήνες και μόλις με φωνάξατε ανταποκρίθηκα αμέσως. Για τα Νηπιαγωγεία ντρέπομαι κι εγώ, αλλά ντρέπομαι και για τους προηγούμενους που τα έφεραν σ’ αυτή την κατάσταση ” απάντησε εμφανώς εκνευρισμένος ο κ. Τσούκας.

Οι αλλεπάλληλες διακοπές των ομιλητών ανάγκασαν την Πρόεδρο να υπενθυμίσει την προειδοποίηση για πολύ σκληρά μέτρα, που είχε απευθύνει λίγα λεπτά νωρίτερα. Απαντώντας μάλιστα στην κ. Ταουξή που μίλησε για «χούντα», χαρακτήρισε την κατάσταση “οχλοκρατία” και προειδοποίησε και πάλι ότι όποιος δεν σέβεται τους κανόνες, θα βγαίνει έξω από την αίθουσα. Προσέθεσε επιπλέον πως για τις φωτογραφίες των σχολείων που πιστοποιούν την καλή τους κατάσταση δεν ντρέπεται, γιατί “τα καλά πρέπει να δείχνονται και τα κακά να ακούγονται”, ενώ τόνισε με τη σειρά της πως οι μήνες της θητείας των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι πολύ λίγοι ώστε να έχουν αποκατασταθεί όλα τα προβλήματα και στα 26 σχολεία- Νηπιαγωγεία και Δημοτικά- αρμοδιότητας της Επιτροπής.