logo


Αποφασισμένοι να μαζέψουν τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών και να φέρουν το θέμα της αποχέτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να πραγματοποιηθεί ευρεία και ουσιαστική συζήτηση, φάνηκαν στη χθεσινή (Πέμπτη 6 Οκτωβρίου) συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της μειοψηφίας.

Από τη μια πλευρά υπάρχει ήδη σε εκκρεμότητα το αίτημα του Γ. Φωτάκη εκ μέρους της Νέας Πνοής για το Διόνυσο, ο οποίος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (20/9) είχε ζητήσει ενημέρωση ανά δίμηνο για την πορεία του έργου στην πόλη. Το αίτημα είχε τότε γίνει αποδεκτό από το Δήμαρχο Δ. Ζαμάνη, ο οποίος το χαρακτήρισε εποικοδομητικό, είχε καλέσει μάλιστα τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ευ. Λυρούδια να ανταποκριθεί, χωρίς πάντως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Το ίδιο διάστημα υπήρξαν εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή που άπτονταν της ανάδοχης εταιρείας ΤΟΞΟΤΗΣ, συμφερόντων Καλογρίτσα, με αποτέλεσμα να φουντώσουν οι φήμες για δυσκολίες στη συνέχιση του έργου. Από την άλλη πλευρά εξάλλου ο Δήμος Διονύσου πρόσφατα εξέδωσε “περίεργη” ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η Εφορεία Αρχαιοτήτων έστειλε σήμα να ξαναξεκινήσουν οι εργασίες για την αποχέτευση- μόνο που ουδέποτε είχε εκδοθεί αντίστοιχη ανακοίνωση που κατ’ αρχάς να ενημερώνει για τη διακοπή αυτή και τους λόγους της.

Και όλα τα παραπάνω, τρεις μήνες αφότου το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να δώσει παράταση δυο χρόνων στον εργολάβο ώστε να ολοκληρωθεί το σπουδαιότερο έργο που εκτελείται, αν και με σημαντικότατες καθυστερήσεις, αυτή τη στιγμή στην πόλη.

Στη σχετική συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε χθες στο περιθώριο της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, οι εκπρόσωποι των παρατάξεων- Γ. Κανατσούλης από τη μείζονα μειοψηφία, Γ. Φωτάκης, και Σπ. Σπηλιώτης από τη Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου- επέμεναν στην ανάγκη για πλήρη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, πάνω σε κάθε πτυχή του θέματος, μια που όπως φάνηκε η Διοίκηση του Δήμου έχει σταθεί πολύ φειδωλή στη διάχυση των σχετικών πληροφοριών.