logo


“Δεν θα ήμουν αρνητικός, αν υπήρχε αναφορά σε αντισταθμιστικά οφέλη για το Δήμο” δήλωσε ευθαρσώς και από μικροφώνου ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Θ. Κρητικός στη χθεσινή (6/10) συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, προσδιορίζοντας τα οφέλη αυτά σε προσλήψεις και χορηγίες! Το θέμα συζήτησης, στην οποία παρίστατο και ο μηχανικός Η. Μωραλόγλου,  αφορούσε στο αίτημα της εταιρείας DEMO στο Κρυονέρι να προχωρήσει σε υπόγεια ζεύξη δυο κτηρίων της, κάτω από την κοινοτική οδό Ασκληπιού. Και παρά την εντονότατη παρέμβαση του συναδέλφου του Αντιδημάρχου και Προέδρου της Επιτροπής Ευ. Λυρούδια πως ο Δήμος δεν μπαίνει στη διαδικασία διαπραγμάτευσης, και μάλιστα με επιχείρηση, ο κ. Κρητικός επέμενε, τονίζοντας πως η εισήγηση “γράφει για τα οφέλη της εταιρείας αλλά όχι και του Δήμου”.

Τα παραπάνω δεν ήταν ο μοναδικός πονοκέφαλος του κ. Λυρούδια στη χθεσινή συνεδρίαση:
*Είναι ή όχι ο Δήμος ο μόνος αρμόδιος για να δώσει τη σχετική άδεια; Είναι και ιδιοκτήτης του υπεδάφους- και σε ποιο βάθος;
*Η έγκριση για την κατασκευή της υπόγειας ζεύξης μήπως σημαίνει και εκχώρηση δημοτικής περιουσίας;
*Ποιος θα κατασκευάσει το έργο και με ποιον τρόπο;
*Αυτό που θα προκύψει μετά, σε ποιον θα ανήκει και ποιος θα το χρησιμοποιεί;
*Έχουν ληφθεί υπόψη τα υπάρχοντα κοινωφελή δίκτυα, ή και αυτά που πρόκειται να κατασκευαστούν στην περιοχή;

Είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που απασχόλησαν τα μέλη της Επιτροπής, ανάμεσα στα οποία δεν έλειψαν και εδώ προσωπικές αντεγκλήσεις αναφορικά με την ερμηνεία των νόμων ή την αντιμετώπιση μιας επιχείρησης που ζητεί να αναπτυχθεί εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Το θέμα αναμένεται να επανέλθει στην Επιτροπή, πριν πάρει το δρόμο για το Δημοτικό Συμβούλιο, συνοδευόμενο από ολοκληρωμένη τεχνική, νομική και διαδικαστική τεκμηρίωση εκ μέρους της εταιρείας, ώστε να αποδεικνύεται πως τηρούνται τα τεχνικά, ιδιοκτησιακά και περιβαλλοντικά διακιώματα του Δήμου. Επιπλέον θα ζητηθεί γνωμάτευση από το νομικό σύμβουλο του Δήμου Γ. Βασιλείου, ώστε να ελεγχθεί το σύννομο της όλης διαδικασίας.