logo


Στην απάντηση “ουδέν σχόλιον” περιορίστηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών- Χωροταξίας- Πολεοδομίας Ευ. Λυρούδιας σε ερώτημα της Οδού Διονύσου, αν εμπλέκεται καθ’οιονδήποτε τρόπο η Υπηρεσία αναφορικά με τις κακοτεχνίες που έχουν επισημανθεί σε δυο δημοτικούς χώρους- στον αύλειο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Διονύσου και στην κατασκευή του νέου γηπέδου μπάσκετ στο Κόκκινο Χωράφι.

Πιο συγκεκριμένα, ο επισκευή του αύλειου χώρου στο 2ο Δημοτικό, συμπεριλαμβανομένου του γηπέδου μπάσκετ, συνολικής έκτασης 1780 τ.μ. αποτέλεσε μέρος της καλοκαιρινής εργολαβίας του Δήμου για τα σχολεία, ενώ επιπλέον ο χώρος επιστρώθηκε με ειδικό υλικό και ειδική διαδικασία. Για το δεύτερο αυτό έργο, κόστους 7500 ευρώ, η Δημοτική Κοινότητα Διονύσου είχε εξασφαλίσει χορηγία 3000 ευρώ από τα Λατομεία Μαρμάρου, ενώ το υπόλοιπο ποσόν θα κατέβαλε η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Όπως είχε τότε καταγράψει η Οδός Διονύσου, το θέμα είχε αρχικώς αποσυρθεί, μετά και από τις ερωτήσεις της Α. Τόκκα εκ μέρους της μείζονος μειοψηφίας, μια που φάνηκε πως υπήρχε έλλειμμα ενημέρωσης στο Προεδρείο, για να υπερψηφιστεί μία ημέρα αργότερα, όταν και δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις. Η κ. Τόκκα εντούτοις επανήλθε στην πρόσφατη (30/9) επεισοδιακή συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής και -πριν τη διακόψει η Πρόεδρος Ε. Καγιαλή- πρόλαβε να διατυπώσει σειρά ερωτημάτων, που αφορούν και σε κακοτεχνίες, οι οποίες αποδεικνύονται από τις φωτογραφίες που προσκόμισε, αλλά και στην ίδια τη σύμβαση:

Μετά από αιτήματα τόσο του Διευθυντή όσο και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2 ου Δημοτικού Σχολείου Διονύσου για την ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του δαπέδου του προαύλιου χώρου και τις υποσχέσεις του Δημάρχου για τοποθέτηση βιοκλιματικού δαπέδου, η Τεχνική Υπηρεσία και ο κ. Λυρούδιας εισηγήθηκε την ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ του δαπέδου. Ο ίδιος κοστολόγησε το έργο στα 7.500,00 € για 1780 τ.μ.
Πριν πάρει το Σώμα απόφαση για το αν θα γίνει το έργο είχαν μπει ήδη στο χώρο εργάτες του Δήμου και έκαναν εργασίες οι οποίες δεν συμβάδιζαν ούτε με το ποσό, ούτε με το είδος της εργασίας που ήρθε για ψήφιση και χωρίς η Σχολικη Επιτροπή να είναι ενήμερη. Ήταν μια εργολαβία όπου 7 ημέρες μετά «έπεσε » μια δεύτερη εργολαβία πάνω σε αυτή.

img_2462
Το νέο έργο λοιπόν που ψήφισε η Σχολική Επιτροπή ομολογώ πως ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγες ημέρες (10-11/9 & 17-18/9) . Μετά λοιπόν την ολοκλήρωση του έργου ρωτάω την Πρόεδρο:
– Τελείωσε το έργο ;
– Αν ναι το παραλάβατε; Και από ποιον; Υπήρχε Πρωτόκολλο Παράδοσης Παραλαβής;
Παρακαλώ να μου χορηγήσετε αντίγραφο του Πρωτοκόλλου Παράδοσης Παραλαβής
– Το δάπεδο έχει εγγύηση και για πόσο καιρό;
– Ποιος είναι ο υπεύθυνος του έργου;
Ποιος πήρε τα 7.500,00 €; Ο Μηχανικός, ο Ανάδοχος ή ο εργάτης ο οποίος δούλευε ΜΟΝΟΣ του από το πρωί μέχρι το μεσημέρι για 2 συνεχόμενα Σαββατοκύριακα; (11-12/9 &17-18/9).

Για τα παραπάνω ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τ. Μπάσης δήλωσε πως εφόσον το έργο δεν έχει εκτελεστεί σωστά, θα πρέπει να ξαναμπεί ο εργολάβος και να αποκαταστήσει άμεσα τις κακοτεχνίες και τις αστοχίες: “Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε υπόλογοι και απέναντι στο χορηγό και απέναντι στους δημότες”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σε καταγγελίες για κακοτεχνίες στο νέο γήπεδο μπάσκετ στο Κόκκινο Χωράφι προχώρησε σήμερα ο Διονυσιώτης Α. Χαλκίδης, χρήστης του γηπέδου, ο οποίος χαρακτηρίζει το έργο “απαράδεκτο” γιατί:

kokkino1  kokkino2

1. Η μια μπασκέτα παραμένει στραβή και σε λάθος ύψος
2. Ο φράχτης είναι υπερβολικά κοντά στο γήπεδο με κίνδυνο για τους αθλούμενους
3. Ακόμα χειρότερα, στον φράχτη εξέχουν σύρματα σε πολλά σημεία.
4. Οι διαστάσεις του γηπέδου δεν είναι σωστές και – ακόμα χειρότερο – δεν είναι καν σωστά βαλμένες οι γραμμές του τρίποντου κλπ. ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ για νέους αθλητές αυτό το λάθος.
5. Η επιφάνεια του γηπέδου έχει ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ να διαλύεται! Πολύ πρόχειρα απλά έβαψαν το τσιμέντο και μάλιστα με φοβερές κακοτεχνίες.
6. Δεν έχει καμία προστασία για τους αθλητές. Το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό για τα γόνατα (το τσιμέντο έχει ουσιαστικά μηδενική ελαστικότητα) και ακόμα πιο καταστροφικό σε περίπτωση πτώσης αθλούμενου.