logo


Με διευκρινιστική εγκύκλιο, την οποία απέστειλε προχθές Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου σε όλους τους φορείς Γενικής Διοίκησης της χώρας, ο υφυπουργός Εσωτερικών Χρ. Βερναρδάκης αποσαφηνίζει σε ποιους αφορά η υποχρέωση ανάρτησης δαπανών στη Διαύγεια, καθώς και τη σχετική προθεσμία.

Όπως τονίζεται στην εγκύκλιο “Στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής του Υπουργείου μας για την ενίσχυση της διαφάνειας και της δημόσιας λογοδοσίας, με το άρθρο 16 του νόμου 4305/2014 (ΦΕΚ 237/Α’), επιχειρείται η περαιτέρω θωράκιση της διαφάνειας όσον αφορά στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, με τη θέσπιση της υποχρέωσης δημοσίευσης απολογιστικών στοιχείων δαπανών μη κερδοσκοπικών φορέων που επιχορηγούνται καθ’ οιονδήποτε τρόπο από τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης κατά την παράγραφο 2 του άρθρου 1Β του ν. 2362/1995 με ποσό άνω των τριών χιλιάδων ευρώ συνολικά ετησίως”.

Στην κατηγορία αυτή εμπίπτουν όλα τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Διονύσου- ΕΣΤΙΑ, ΘΕΣΠΙΣ, Σχολικές Επιτροπές- με καταληκτική ημερομηνία, για τη δημοσίευση απολογιστικών στοιχείων δαπανών στην ειδική εφαρμογή του υπουργείου, τις 31 Οκτωβρίου.