logo


Μετά από τρίμηνο διάλειμμα, συνεδριάζει και πάλι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στις 10.30 το πρωί, με 4 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη.

Για την υπόγεια ζεύξη των κτηρίων της DEMO στο Κρυονέρι, έχει ήδη αποφασίσει ομόφωνα θετικά το Τοπικό Συμβούλιο της περιοχής.

Όσον αφορά στη διάνοιξη της Αθ. Διάκου στον Άγ. Στέφανο, υπάρχει διχογνωμία αναφορικά με τη λύση του προβλήματος, που αποτυπώνεται μάλιστα σε δυο ξεχωριστά κείμενα με συλλογές υπογραφών από τους περιοίκους.

Το τρίτο θέμα αφορά στη λειτουργία, όλο το χρόνο, καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) μέσα στις κατασκηνώσεις του ΤΥΠΕΤ στο Διόνυσο. Η παλαιότερη σχετική συζήτηση, όπως έχει καταγράψει η Οδός Διονύσου, είχε οδηγήσει σε απόφαση υπό όρους και προϋποθέσεις από το Τοπικό Συμβούλιο Διονύσου και σε αναζήτηση νομικής άποψης και τεκμηρίωσης από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Με τη γνωμοδότησή του ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Γ. Βασιλείου επισημαίνει αφενός πως η λειτουργία τέτοιας επιχείρησης μέσα στο ΤΥΠΕΤ απαγορεύεται με βάση το ισχύον ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής και αφετέρου πως για τη χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης ΚΥΕ αρμόδιο, σύμφωνα με το νόμο, είναι το Τοπικό Συμβούλιο, και μάλιστα με αποφασιστικού χαρακτήρα αρμοδιότητα.

Όσο για το τελευταίο θέμα, απασχολεί την Άνοιξη από το 2009 τουλάχιστον. Η Μεγ. Αλεξάνδρου, βάσει μελέτης του 2009, διατηρήθηκε ως οδός αμφίδρομης κυκλοφορίας τα τελευταία 5,5 χρόνια, κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Άνοιξης το 2010. Η εφαρμογή όμως αυτής της λύσης υπήρξε προβληματική, σύμφωνα με την Τεχνική Υπηρεσία, η οποία ζήτησε τις απόψεις του μελετητή και επανέρχεται στη δεύτερη λύση της μελέτης: Για πιλοτικό διάστημα ενός έτους, η Μεγ. Αλεξάνδρου να γίνει οδός ήπιας κυκλοφορίας, μονής κατεύθυνσης, με πεζοδρόμια και δυνατότητα στάθμευσης.

Αναλυτική η Ημερήσια Διάταξη έχει εξής:

ΘΕΜΑ 1ο: Προέγκριση υπόγειας ζεύξης κτιρίων της εταιρείας DEMO ABEE δια της οδού Ασκληπιού της ΔΚ Κρυονερίου του Δήμου Διονύσου.
ΘΕΜΑ 2ο: Λήψη απόφασης διάνοιξης οδού στο τέρμα της οδού Αθ.Διάκου της ΔΕ Αγ. Στεφάνου.
ΘΕΜΑ 3ο: Αξιολόγηση της υπ’αρ.15/2016 απόφασης ΕΠΖ από τη Νομική Υπηρεσία Δήμου Διονύσου.
ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση εφαρμογής δεύτερης λύσης της «Κυκλοφοριακής μελέτης οδού Μ. Αλεξάνδρου στη Δ.Κ Άνοιξης.