logo


Δημοσιεύθηκε σήμερα στη Διαύγεια (ΑΔΑ ΩΘΡ4Ω93-ΨΙΝ) η απόφαση Δημάρχου με την οποία προσλαμβάνεται η Ξ. Νταγκαλή ως ειδική συνεργάτις “για παροχή συμβουλών και διατύπωση εξειδικευμένων γνωμών/απόψεων σε θέματα Παιδείας και Πολιτισμού”. Υπενθυμίζεται πως η εν λόγω πρόσληψη ήρθε μετά από την αντίστοιχη πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη θέση τον περασμένο Ιούνιο.

Η κ. Νταγκαλή είναι πτυχιούχος ιταλικής φιλολογίας, ήταν υποψήφια με το συνδυασμό της Δημοτικής Αρχής στην Άνοιξη και- μετά από την παραίτηση της Κ. Γκιζελή– διετέλεσε (άμισθη) Πρόεδρος στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου για ένα περίπου χρόνο, για να παραιτηθεί τον περασμένο Μάιο, λίγες μόνον ημέρες πριν την προκήρυξη για την πρόσληψη ειδικού συνεργάτη.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η απόφαση Δημάρχου φέρει ημερομηνία 2 Αυγούστου, δημοσιεύθηκε όμως στη Διαύγεια μόλις σήμερα Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, με την πρόσληψη της κ. Νταγκαλή συμπληρώνονται οι 3 από τις 4 θέσεις ειδικών και επιστημονικών συμβούλων και συνεργατών που προβλέπει ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει δοθεί ο παραμικρός απολογισμός του έργου τους από τη Δημοτική Αρχή.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως οι θέσεις των ειδικών συνεργατών και συμβούλων είναι μετακλητές και ακολουθούν τη θητεία των Δημάρχων.

Σύμφωνα με την απόφαση Δημάρχου
«Προσλαμβάνουμε την Ξανθίππη Νταγκαλή του Νικολάου, με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού
Δικαίου ορισμένου χρόνου, από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης έως και τη λήξη της
Δημοτικής Περιόδου, ως Ειδική Συνεργάτιδα του Δημάρχου, κατηγορίας ΠΕ, σε θέματα παιδείας & πολιτισμού.
Η πρόσληψη θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή ειδικής συμβάσεως εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου, από την οποία και συνάπτεται η εργασιακή σχέση με το Δήμο και αρχίζει η υποχρέωση της προσλαμβανόμενης για παροχή υπηρεσιών, αφού προηγουμένως η παρούσα απόφαση δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η εργασιακή σχέση της Ειδικής Συνεργάτιδας διέπεται αποκλειστικά από τις διατάξεις του
άρθρου 163 του Ν.3584/2007. Ο Ειδικός Συνεργάτης δεν ασκεί αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιασδήποτε μορφής και υπόκειται απευθείας στην ιεραρχική εξάρτηση του Δημάρχου για την επικουρία του οποίου θα έχει προσληφθεί«.