logo


Είναι μάλλον ασυνήθιστο να συγκαλείται έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση συλλογικού οργάνου, για να συζητηθούν ούτε λίγο ούτε πολύ 16 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη, όπως θα συμβεί αύριο Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα 12 από τα θέματα αποτελούν αιτήματα Διευθυντών για επισκευές, προμήθειες, αγορά υλικών κ.λπ. στα σχολεία τους και τα υπόλοιπα σε αιτήματα συλλόγων για παραχώρηση σχολικών χώρων ώστε να αναπτυχθούν εξωσχολικές δραστηριότητες. Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως κάποια από τα αιτήματα των Διευθυντών των σχολείων, όπως του 2ου Νηπιαγωγείου Αγ. Στεφάνου, του 1ου και του 2ου Νηπιαγωγείου Άνοιξης, του 1ου Δημοτικού Κρυονερίου και του Δημοτικού Σταμάτας έχουν υποβληθεί τέλη Ιουνίου και αρχές Ιουλίου, μετά από σχετική επιστολή της Προέδρου της Επιτροπής Ε. Καγιαλή στις 17 Ιουνίου, με την οποία ζητούσε την καταγραφή και ιεράρχηση των αναγκών του κάθε σχολείου. Ανάμεσα στα αιτήματα είναι και τα δύο πρώτα από το 1ο Δημοτικό Δροσιάς που ζητεί αντικατάσταση καλοριφέρ και αλλαγή φωτοτυπικού μηχανήματος. Ενώ τα αιτήματα για παραχωρήσεις σχολικών χώρων αφορούν στο Δημοτικό της Άνοιξης για την πραγματοποίηση εκεί μαθημάτων σκάκι και ζωγραφικής, καθώς και στο Δημοτικό Κρυονερίου για χορωδία και φωτογραφία.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη έχει ως εξής:
Θέμα 1. Έγκριση ποσού για την επισκευή οργάνου παιδικής χαράς (τσουλήθρα) μετά από αίτημα των Προϊσταμένων των Νηπιαγωγείων Αγ. Στεφάνου.
Θέμα 2. Έγκριση ποσού 580,32 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για εργασίες επισκευής -συντήρησης στο 2o Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου μετά από αίτημα του Διευθυντή.
Θέμα 3. Έγκριση ποσού 215,76 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για εργασίες σε παγκάκια στα Νηπιαγωγεία Αγίου Στεφάνου (αρ. τιμολογίου 187+193) .
Θέμα 4. Έγκριση ποσού 124 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για υδραυλικές εργασίες στο Δημοτικό Σχολείο Άνοιξης.
Θέμα 5. Έγκριση ποσού 390 ευρώ για κατασκευή 3 ραφιέρων μετά από αίτημα Προϊσταμένης του 2ου Νηπιαγωγείου Άνοιξης ώστε να τοποθετούν τα παιδιά τα πράγματα τους, και για κάλυψη του καλοριφέρ από το ίδιο υλικό.
Θέμα 6. Έγκριση ποσού 350 ευρώ για αγορά μοκέτας σε αντικατάσταση της παλιάς σύμφωνα με το αίτημα της προϊσταμένης 2ου Νηπιαγωγείου Κρυονερίου.
Θέμα 7. Έγκριση ποσού για εργασίες επισκευής και συντήρησης στο 1ο Νηπιαγωγείο Άνοιξης σύμφωνα με το αίτημα και τις προσφορές από την Προϊσταμένη.
Θέμα 8. Έγκριση ποσού για εργασίες στο 2ο Νηπιαγωγείο Άνοιξης σύμφωνα με το αίτημα και τις προσφορές από την Προϊσταμένη.
Θέμα 9. Έγκριση ποσού 224,68 για αντικατάσταση σώματος Καλοριφέρ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς.
Θέμα 10. Έγκριση ποσού για αλλαγή φωτοτυπικού μηχανήματος στο 1 Δημοτικό Σχολείο Αγ. Στεφάνου και 1ο Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.
Θέμα 11. Έγκριση ποσού για εργασίες εξωτερικού καλλωπισμού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου μετά από αίτημα της Διευθύντριας.
Θέμα 12. Έγκριση ποσού για αγορά υλικών και κατασκευή παγκακίου 26 μέτρων και για επισκευή εξώπορτας στο Δημοτικού Σχολείο σχολείου Σταμάτας.
Θέμα 13. Παραχώρηση χώρου για το Δημοτικό Σχολείο Άνοιξης σύμφωνα με το ΑΠ 829/2016 αίτημα.
Θέμα 14. Παραχώρηση χώρου για το Δημοτικό Σχολείο Άνοιξης σύμφωνα με το ΑΠ 689/2016 αίτημα.
Θέμα 15. Παραχώρηση χώρου για το Δημοτικό Σχολείο Άνοιξης σύμφωνα με το ΑΠ 690/2016 αίτημα.
Θέμα 16. Παραχώρηση χώρου για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου σύμφωνα με το ΑΠ 829/2016 αίτημα.