logo


Μέσα στον ίδο χρόνο η Δημοτική Αρχή θα εγκαινιάσει και δεύτερο Παιδικό Σταθμό, μια που- μετά και τη νέα δομή της Ροδόπολης- την επόμενη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει επισήμως τη λειτουργία του ο νέος Παιδικός Σταθμός στο Κρυονέρι, φιλοξενώντας τα πρώτα 23 νήπια. Από αυτά, τα 8 θα οδηγηθούν εκεί από το Σταθμό της ΑΒΥΠ στον Άγ. Στέφανο, μια που ο τόπος κατοικίας τους είναι στο Κρυονέρι.

Τα παραπάνω δήλωσε στη χθεσινή (26/9) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΤΙΑΣ ο Πρόεδρος Θ. Στάικος, που ενημέρωσε τα μέλη για τις δυσκολίες  και τα προβλήματα που ανέκυπταν συνεχώς μέχρι τη διοικητική παραλαβή του Σταθμού προς χρήση, τον Ιούλιο του 2016.

img_6924

Για τα 23 παιδάκια έχει ήδη εγκριθεί η πρόσληψη 2 παιδαγωγών, και δυο ατόμων βοηθητικού προσωπικού (μαγείρισσα και καθαρίστρια), ενώ γίνεται αγώνας ώστε μετά τα Χριστούγεννα να λειτουργήσει και το κομμάτι του Σταθμού που προορίζεται για τα βρέφη, ώστε να καλυφθεί η συνολική δυναμικότητα των 36 παιδιών.

img_6944

Παράλληλα, ολοκληρώνεται η διαδικασία ανεύρεσης ακινήτου για τη μεταφορά του Παιδικού Σταθμού του Αγ. Στεφάνου, που σήμερα λειτουργεί στην οδό Ανεμώνης, μια που το κτήριο εκεί παρουσιάζει πλέον σοβαρά προβλήματα, ειδικά με το σύστημα θέρμανσης, ενώ και οι ιδιοκτήτες δεν είναι διατεθειμένοι να ανανεώσουν τη μίσθωση. Στη δημοπρασία για τη μεταστέγαση του Σταθμού προσήλθε μόνον ένας ενδιαφερόμενος, ιδιοκτήτης ακινήτου στην οδό Τραπεζούντος, τοποθεσία που κρίνεται ιδανική μια που βρίσκεται πολύ κοντά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο. Σύμφωνα με τον κ. Στάικο, οι απαιτούμενες παρεμβάσεις- μικρής πάντως κλίμακας- θα βαρύνουν αποκλειστικά τον ιδιοκτήτη, ενώ μετά από διαπραγματεύσεις το ενοίκιο ορίσθηκε στα 1400 ευρώ μηνιαίως για 6 χρόνια, έναντι των 1360 που πληρώνει σήμερα ο Δήμος για το κτήριο στην Ανεμώνης.

koukoutsea1

Όσον αφορά στον Παιδικό Σταθμό δωρεάς Κουκουτσέα στο Διόνυσο, εκεί απαιτείται τακτοποίηση αυθαιρέτου, αλλαγή χρήσης, μια που το κτήριο έχει χρήση κατοικίας, καθώς και έλεγχος στις εγκαταστάσεις (ηλεκτρολογικές, πυρασφάλειας κ.λπ.). Επιπλέον είναι αναγκαίες εκτεταμένες επισκευές μετά από τη 12ετή αχρησία του οικήματος, καθώς και λόγω των φθορών που σημειώθηκαν από πρόσφατη ζημιά στις υδραυλικές εγκαταστάσεις, εξαιτίας των οποίων πλημμύρισε ο πρώτος όροφος. “Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε και αυτός ο Σταθμός να είναι έτοιμος τα Χριστούγεννα, είπε ο κ. Στάικος, αλλά αν τούτο δεν επιτευχθεί, τότε ο Σταθμός θα λειτουργήσει τέτοια εποχή του χρόνου”.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα έχει οριστικοποιηθεί ο πίνακας με τους δικαιούχους του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ, οπότε και θα είναι ξεκάθαρη η εικόνα με το συνολικό αριθμό των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στους 7 πλέον Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου (Α’ και Β’ Δροσιάς, Άνοιξης, Α’ και Β΄ Αγ. Στεφάνου, Ροδόπολης και Κρυονερίου).