logo


Σήμερα Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Δ. Ζαμάνη, στο Δημαρχείο Αγ. Στεφάνου η συνάντηση εκπροσώπων των παρατάξεων, ώστε να συνδιαμορφωθεί από όλες τις πλευρές το κείμενο εργασίας για τους δασικούς χάρτες. Υπενθυμίζεται πως το εν λόγω κείμενο θα αποτελέσει τον κορμό των κατευθύνσεων τις οποίες ο Δήμος Διονύσου θα δώσει στο μελετητή που θα καταρτίσει τους δασικούς χάρτες για την πόλη μας, μετά και από την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση. Επιπλέον, όπως κατέγραψε σε σχετικό ρεπορτάζ η Οδός Διονύσου, στην τελευταία (19/9) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Ζαμάνης κάλεσε όλες τις παρατάξεις να συνδιαμορφώσουν τη δημοτική πρόταση, καταθέτοντας από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής ένα πρώτο κείμενο εργασίας.

Στη συνάντηση αναμένεται να προσέλθουν:
Από την πλευρά της Ενωτικής Πρωτοβουλίας ο επικεφαλής της Γ. Καλαφατέλης με το μηχανικό και δημοτικό σύμβουλο Στ. Κριεμάδη (σ.σ. ο έτερος μηχανικός της παράταξης Γ. Κανατσούλης είχε ήδη από την ημέρα της συνεδρίασης του Δ.Σ. δηλώσει ότι δεν επρόκειτο να συμμετάσχει στη διαπαραταξιακή συνάντηση.
Η Νέα Πνοή για το Διόνυσο θα εκπροσωπηθεί από τη δημοτική σύμβουλο Κ. Αυγέρη, μια που ο συνάδελφός της μηχανικός Γ. Φωτάκης έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις.
Με τετραμελή μάλλον αντιπροσωπεία θα προσέλθει στη σημερινή συνάντηση η Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου, εκπροσωπούμενη από τους Γ. Ζυγούνα (επικεφαλής) και Σπ. Σπηλιώτη, καθώς και από τους δυο μηχανικούς Λ. Φέρμελη και Μ. Ουρανό. Υπενθυμίζεται εξάλλου πως ο κ. Ουρανός ήταν, μαζί με τους Γ. Λαγκαδινό και Μ. Αθανασιάδη, στην ομάδα που το 2012 κατήρτισε τους χάρτες με τα θεωρημένα όρια για το Δήμο. Στο πόνημα εκείνο βασίζεται και η σημερινή Διοίκηση στη διαδικασία προς την κατάρτιση των δασικών χαρτών.
Η Λαϊκή Συσπείρωση αναμένεται να εκπροσωπηθεί μόνο από την επικεφαλής Ζ. Σώκου.
Από την πλευρά, τέλος, της Δημοτικής Αρχής στη συνάντηση θα προσέλθουν, εκτός του Δημάρχου, ο Ευ. Λυρούδιας, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών- Χωροταξίας- Πολεοδομίας και η Π. Ταουξή εντεταλμένη για την Πολεοδομία. Άγνωστο παραμένει αν στη συνάντηση παρευρεθεί και εκπρόσωπος του γραφείου που, κατά πληροφορίες, ήδη εργάζεται πάνω στους δασικούς χάρτες.