logo


Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ σχετικά με το θέμα το οποίο έχει προκύψει με τους διορισμένους διοικητικούς γραμματείς στους ΟΤΑ. Ωστόσο μετά και από τις πρόσφατες πληροφορίες ότι η πρόταση αποσύρεται από την κυβέρνηση, που επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Μπαλάφας, η συνεδρίαση ενδέχεται, στην ουσία, να είναι χωρίς αντικείμενο.

Επιπλέον:

Το παρών δηλώνει στην σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» με επιστολή που έστειλε σε όλους τους δημάρχους ο πρόεδρος Μ. Χριστάκης.
Συγκεκριμένα ο κ. Χριστάκης στην επιστολή του αναφέρει:

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι μετά από δημοσιεύματα που έγιναν στον τύπο στις 16 Σεπτεμβρίου και μεταγενέστερα και μετά από ενημέρωσή μας από συναδέλφους εκτελεστικούς γραμματείς διαπιστώνουμε ότι υπάρχει Πρόταση του ΥΠΕΣΔΑ, που προωθεί την κατάργηση εκτελεστικών αρμοδιοτήτων από τους Δημάρχους και «πρακτικά» επιβάλλει την τοποθέτηση διορισμένου Διοικητικού Γραμματέα και Αναπληρωτή Διοικητικού Γραμματέα στους Δήμους και στις Περιφέρειες.

Να σημειωθεί ότι η ΚΕΔΕ και η ΕΝΠΕ έχουν ήδη προβεί σε ενέργειες για το θέμα αυτό.
Συγκεκριμένα, η ΚΕΔΕ ανακοίνωσε έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. της με ανακοίνωση του Προέδρου, κ. Γιώργου Πατούλη, για να συζητηθεί το θέμα.
Αντίστοιχα, η ΕΝΠΕ προέβη σε ανακοίνωσή της με άρθρο του Προέδρου, κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού για το συγκεκριμένο θέμα.

Με βάση τα παραπάνω και επειδή έχουν προκύψει νέα δεδομένα για το θέμα της θέσης του Γενικού Γραμματέα και της θεσμικής υπόστασής του στους Δήμους και τις Περιφέρειες γενικότερα, σας ενημερώνω ότι αποφασίσαμε αφενός την συμμετοχή μας στην έκτακτη σύγκληση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 12:00, στην Αθήνα (Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 106 78), με θέμα της συνάντησης να είναι η «Πρόταση του ΥΠΕΣΔΑ προωθεί την κατάργηση εκτελεστικών αρμοδιοτήτων από τους Δημάρχους και την επιβολή διορισμένου Διοικητικού Γραμματέα στους Δήμους», όπως και την συνάντηση όλων των Γενικών Γραμματέων σε έκτακτη Γενική Συνέλευση αμέσως μετά για το θέμα και τις ενέργειες στις οποίες θα προβούμε για το θέμα αυτό.