logo


Αυτό συνομολόγησαν οι τοπικοί σύμβουλοι στο Διόνυσο και όσοι από τους συναδέλφους τους του Δημοτικού Συμβουλίου παραβρέθηκαν την περασμένη Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Διονύσου.

Αφορμή για τη σχετική συζήτηση στάθηκε η παρουσία του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Αθλητικού Ομίλου Διονύσου Λ. Γεωργοκίτσου και Θ. Λιάσκα αντιστοίχως, που εκτός Ημερησίας Διατάξεως έθεσαν επί τάπητος τα προβλήματα του γηπέδου και των βοηθητικών του χώρων.

img_6882

“Ντρέπομαι που στέλνω τις μητέρες των αθλητών στις τουαλέτες παρακείμενης επιχείρησης, γιατί στο γήπεδο δεν έχουμε. Ούτε και τουαλέτες για ΑΜΕΑ υπάρχουν. Επιπλέον απαραίτητη είναι η άμεση αντικατάσταση του χλοοτάπητα, που μετά από 12 χρόνια χρήσης, σε πολλά σημεία έχει φθαρεί τόσο, που σημειώνονται συνεχώς τραυματισμοί αθλητών. Όσο μπορούσαμε, αντικαθιστούσαμε τα φθαρμένα κομμάτια εμείς, αλλά τα έξοδα πλέον είναι απαγορευτικά”, τόνισε ο κ. Γεωργοκίτσος, που στις αναγκαίες παρεμβάσεις προσέθεσε τα φώτα αλλά και την κάλυψη του ανοιχτού φρεατίου απορροής ομβρίων που περιβάλλει το γήπεδο. Με τα παραπάνω συμφώνησε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τ. Μπάσης που υπογράμμισε πως το γήπεδο του Διονύσου είναι από τα καλύτερα της Αττικής, αλλά βρίσκεται στη χειρότερη δυνατή κατάσταση.

Οι επιτακτικές ανάγκες συντήρησης και αναβάθμισης του γηπέδου συνδέθηκαν, όπως ήταν φυσικό, με το κτήριο των αποδυτηρίων, του οποίου ο ημιτελής πρώτος όροφος αποτελούσε εδώ και χρόνια την προοπτική για Εντευκτήριο των κατοίκων, εφόσον όμως τακτοποιούνταν, μια που είναι αυθαίρετο.

img_6893-2

Όπως τονίστηκε τόσο από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Καλαφατέλη όσο και από τον Γ. Φωτάκη της Νέας Πνοής για το Διόνυσο, άμεση ανάγκη είναι να προχωρήσουν οι διαδικασίες τακτοποίησης του κτηρίου, οι οποίες έχουν ξεκινήσει από το 2013 αλλά δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. Σε δηλώσεις του, πάντως, στην Οδό Διονύσου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ευ. Λυρούδιας, που γνωρίζει πολύ καλά το θέμα από το 1994 ως υπεύθυνος προγραμματισμού της τότε Κοινότητας, υπογράμμισε πως το κτήριο έχει ήδη υπαχθεί στο νόμο περί τακτοποίησης αυθαιρέτων. Συμπλήρωσε επιπλέον πως στόχος της Διοίκησης είναι η συνολική αντιμετώπιση των αυθαιρέτων στο Δήμο, μια που στην κατηγορία αυτή υπάγονται πολλά κτήρια, ανάμεσά τους και το Κοινοτικό Κατάστημα και το κτήριο του Πολιτιστικού Οργανισμού στο Διόνυσο.

“Πρέπει να διαφυλαχθούν και να ενισχυθούν οι ελάχιστες κοινωνικού χαρακτήρα υποδομές στη Δημοτική Κοινότητα, που ως γνωστό είναι μόνο κατοικία”, τόνισε από την πλευρά του ο κ. Φωτάκης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να αντιμετωπισθεί το γήπεδο και το Κλειστό Γυμναστήριο της περιοχής ως μια ενότητα με καίρια σημασία για τη νεολαία. Αξίζει τέλος να σημειωθεί η πρόταση που ακούστηκε από τον κ. Καλαφατέλη και αφορά στην καθιέρωση του γηπέδου στο Διόνυσο ως του Δημοτικού Σταδίου, στο οποίο μάλιστα- αντί του Κλειστού Γυμναστηρίου-  να δοθεί το όνομα του εκλιπόντος Κοινοτάρχη Σακελλάριου Σωτηρίου, επί Διοίκησης του οποίου πήρε τη σημερινή του μορφή.