logo


Με ανοιχτή επιστολή, που απευθύνεται προς όλες τις παρατάξεις, η Συμμαχία για τον Πολίτη προτείνει μια ουσιαστική και μονιμότερη συνεργασία και καλεί τους επικεφαλής σε σχετική συζήτηση “γιατί πιστεύει ότι αυτή η υπερπαραταξιακή ενημέρωση του κόσμου είναι ποιοτικά καλύτερη και πιο συγκροτημένη. Η ολοκληρωμένη γνώση των θεμάτων συσπειρώνει τους πολίτες, τους χαλυβδώνει και τους καθιστά πιο έτοιμους για τους αγώνες τους όταν και εάν απαιτηθούν”:

Προς τις Δημοτικές Παρατάξεις Δήμου Διονύσου
 
Κυρία/ε Πρόεδρε,
 
Είναι γεγονός ότι η παράταξή μας,  με την πρωτοβουλία που πήρε στο θέμα των διοδίων και με την δική σας καθοριστική συνδρομή μετά την απόφασή σας να αναδείξουμε από κοινού το  επίμαχο θέμα, νοιώθει δικαιωμένη για την μόνιμη επιλογή της να επιμένει σε συνεργασίες αφού πιστεύει ότι με τον τρόπο αυτό μπορούν να λυθούν σοβαρά θέματα της τοπικής κοινωνίας όταν μάλιστα η Δημοτική Αρχή δεν παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες και είναι απούσα από τους ρυθμούς της τοπικής μας ζωής.
 
Στο παραπάνω θέμα πιστεύουμε ότι «σύραμε» το Δήμο σε μία δύσκολη προσπάθεια η οποία θα ήταν σίγουρα πιο εύκολη αν πραγματικά ο Δήμαρχος πίστευε πιο πολύ σε αυτό που κάναμε και οι Δημοτικές ενότητες αντιμετώπιζαν με περισσότερη σοβαρότητα και ευθύνη τη διαδικασία ενημέρωσης των πολιτών.
 
Η προσπάθεια της Διαπαραταξιακής μας Επιτροπής για την επίλυση του συγκεκριμένου θέματος των Διοδίων απέδειξε πέραν της ευαισθητοποιημένης λογικής της  στα προβλήματα της τοπικής μας Κοινωνίας ότι μπορούσε να δείχνει την απαιτούμενη  επιμονή αλλά και την αναγκαία υπομονή σε κάθε κωλυσιεργία ή ηθελημένη αστοχία και αδυναμία της Δημοτικής Αρχής, στην οποία είχαμε εκχωρήσει το συντονισμό των ενεργειών μας, χωρίς πονηρές και ιδιοτελείς σκέψεις.
 
Όμως το κεφάλαιο αυτό θυμίζουμε ότι δεν έχει κλείσει. Η αναβολή και η παράταση, ως αποτέλεσμα, μπορεί να είναι μία προσωρινή ικανοποιητική λύση για τα Διόδια, δεν είναι όμως η επιθυμητή οριστική επίλυση του θέματος. Η Διαπαραταξιακή Επιτροπή πρέπει κατά την άποψή μας να ολοκληρώσει με συμπληρωματικές ενέργειες την προσπάθεια αυτή προκειμένου να φθάσει στην οριστική και τελεσίδικη λύση που δεν είναι άλλη από την ψήφιση σχετικού Νόμου που θα καταργήσει τον παλιό (Ν 3555/2007). 
 
Έχοντας όμως στα χέρια μας ένα πρώτο ικανοποιητικό παράδειγμα συνεργασίας των παρατάξεων, επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε ότι θα ήταν εξαιρετικά θετικό να συνεχίσουμε αν και εσείς το επιθυμείτε την διαπαραταξιακή αυτή συνεργασία και για άλλα καυτά και επίκαιρα θέματα που απασχολούν τον τόπο μας. Το Δασικό – Οικιστικό λόγου χάριν και η Αποχέτευση είναι ζητήματα που γυρεύουν αμεσότατες λύσεις, αφού αυτές  συμβάλλουν σημαντικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.
 
Άλλωστε, όπως διαφαίνεται, υφίσταται σοβαρό θέμα συνοχής στην πλειοψηφούσα παράταξη του κ. Ζαμάνη, με αποτέλεσμα η Δημοτική Αρχή να εμφανίζεται ανίκανη να διοικήσει και να «τραμπαλίζεται» μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, αφού κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής του δεν εμφανίζονται ή εμφανίζονται κατά το δοκούν. Με τον τρόπον αυτόν  αποποιούνται την ευθύνη του ρόλου τους και της θέσης τους και οι αποφάσεις λαμβάνονται μόνον με την παρουσία και συμμετοχή των Συμβούλων της Μειοψηφίας.
 
Αυτά τα «καμώματα» όμως πρέπει να σταματήσουν. Εκτιμούμε ότι μία ουσιαστική λειτουργία της Διαπαραταξιακής Επιτροπής μπορεί να «αποτελματώσει» τη λειτουργία του Δήμου και να της δώσει την αναγκαία ώθηση για να αφυπνιστεί και να δώσει λύσεις.
 
Θυμίζουμε ότι η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ επιθυμεί τη συνεργασία, έξω από σκοπιμότητες και μικροπαραταξιακά οφέλη, γιατί πιστεύει ότι αυτή η υπερπαραταξιακή ενημέρωση του κόσμου είναι ποιοτικά καλύτερη και πιο συγκροτημένη. Η ολοκληρωμένη γνώση των θεμάτων συσπειρώνει τους πολίτες, τους χαλυβδώνει και τους καθιστά πιο έτοιμους για τους αγώνες τους όταν και εάν απαιτηθούν.
 
Για όλα τα παραπάνω η παράταξή μας σας προσκαλεί σε κοινή συζήτηση για μία πιο μόνιμη συνεργασία μεταξύ μας αλλά και με τους συμπολίτες μας. Αν  λοιπόν υπάρχει σύγκλιση σε ένα τέτοιο πλάνο συνεργασίας και οι σκέψεις μας ταιριάζουν πάνω στα σοβαρά θέματα του τόπου μας, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε μέχρι τις 30/09/2016  προκειμένου να υπάρξει η οργάνωση και ο συντονισμός  αυτής της προσπάθειας.
 
Η απάντησή σας στα τηλέφωνα : 6940-666416  και 6972-444660
E-mail                                                :  ansarris@gmail.com
 

                                     Για την Δημοτική Παράταξη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ»
                                                             Ο Επικεφαλής της Ομάδας Συνεργασιών
 
                                                                    Αντώνης  Σαρρής