logo


Με πρόσφατο έγγραφό του το Δασαρχείο επιβάλλει στο Δήμο Διονύσου να απομακρύνει το μηχάνημα του κλαδοφάγου, που σήμερα λειτουργεί στην περιοχή της Ραπεντώσας στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου, όπως ανακοίνωσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (19/9) ο Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης. Ο κ. Ζαμάνης προσέθεσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εξεύρεσης νέου χώρου για την τοποθέτηση του μηχανήματος, στην οποία έχουν προσέλθει τρεις ενδιαφερόμενοι.

Το θέμα του κλαδοφάγου ανακινήθηκε στην εν λόγω συνεδρίαση από τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Διονύσου Τ. Μπάση, που διαμαρτυρήθηκε έντονα για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σ’ εκείνο το σημείο με τα βουνά από μπάζα, ξέχωρα από τα κλαδιά, που καθημερινά μεταφέρουν τα φορτηγά του Δήμου. 

img_6885

Το ίδιο θέμα συζητήθηκε και στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Διονύσου, χθες Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, οπότε και ο Πρόεδρος επανέλαβε τις διαπιστώσεις του, προσθέτοντας πως το τελευταίο διάστημα ο χώρος έχει μεταβληθεί σε σκουπιδότοπο και σε άτυπο Σταθμό Μεταφόρτωσης: Τα μπάζα που μέχρι σήμερα εναποθέτονταν στην έκταση ιδιοκτησίας της Τράπεζας Πειραιώς στον Άγ. Στέφανο, οδηγούνται πλέον στον κλαδοφάγο, και από εκεί μεταφορτώνονται για τη χωματερή στα Λιόσια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, το έγγραφο του Δασαρχείου προκλήθηκε από περιοίκους, που διαμαρτυρήθηκαν για τους όγκους των μπάζων και λοιπών- άσχετων με τον κλαδοφάγο- αντικειμένων που στοιβάζονταν στο χώρο.

img_6887

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως ο κλαδοφάγος, κόστους άνω των 200.000 ευρώ, ήταν η τελευταία αγορά που έγινε επί Διοίκησης Δαρδαμάνη και βραχυπρόθεσμα απεδείχθη σωτήριος- πλην ανεπαρκής για ένα Δήμο με τις ιδιαιτερότητες του Διονύσου, όπως δήλωσε στην Οδό Διονύσου ο χειριστής του Δ. Μεγαγιάννης: Ο κλαδοφάγος σήμερα με πλήρη και αδιάλειπτη λειτουργία έξι τουλάχιστον ωρών καθημερινά, επεξεργάζεται περί τους 3000 τόνους κλαδιών το χρόνο, ενώ κάθε τρεις μήνες περίπου χρειάζεται νέα ανταλλακτικά, λόγω των φθορών που σημειώνονται από τις προσμείξεις με πέτρες, σακούλες και άλλα υλικά.